EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Győr

Akik a kábítószer ellen harcolnak

A győri Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) idei utolsó ülésén két szakember vehetett át elismerést, akik a fiatal generáció egészségének megőrzéséért dolgoznak nap mint nap.

Az önkormányzat fontosnak tartja és támogatja a megelőzést, kezelést, ártalomcsökkentést és kínálatcsökkentést. Ebben fontos szerepe van a helyi közösségek és szakemberek munkájának. A KEF ezért minden évben elismerésben részesít két személyt, akik az egészségfejlesztés, a drogprevenció, a drogproblémák kezelése, valamint a kínálatcsökkentés területén példaértékű tevékenységet végeznek.


Wenhard Andrea és Varga Zsuzsanna az oklevéllel
Fotó: O. Jakócs Péter

– A drogprevenció terén nagyon hosszú, küzdelmes és nehéz feladat sikereket elérni, ami komoly kitartást igényel. Éppen ezért példaértékű a győri szakemberek munkája, akik nagy odaadással és összefogással tesznek a győri fiatalok egészsége érdekében – mondta el dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a KEF elnöke.

Varga Zsuzsanna az iskolai egészségfejlesztésben és drogmegelőzésben, az iskola védőnői módszertan megújítása érdekében végzett munkájáért, míg Wenhard Andrea az iskolai egészségfejlesztésben és drogmegelőzésben, továbbá az iskola-egészségügyben dolgozók érdekében, valamint az intézmények, szervezetek együttműködésének elősegítésében végzett tevékenységéért vehette át a díjat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.