EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Egyéb Hódmezővásárhely

Amatőr művészek seregszemléje

A tehetség minden válfaja teret kap a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ által szervezett Amatőr Művészeti Fesztiválon. Az elődöntőket november 26-án és 27-én rendezték meg.

Az Amatőr Művészeti Fesztivál létjogosultságát mutatja, hogy 33. alkalommal rendezték már meg, és az idei megmérettetésre is szép számmal érkeztek a nevezések. Összesen 29 produkciót szemlézett a zsűri a kétnapos elődöntő során.


Összesen 29 produkció jelentkezett a művészeti fesztiválra

– A művelődési központnak is kitűzött célja, hogy a tehetségeket felkutassuk, és nekik bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk. Azért örülök, hogy van ez a művészeti fesztivál, mert akik nem mernek nagyobb porondra lépni, itt abszolút meg tudják mutatni magukat – fogalmazott Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ vezetője.

A zsűri tagjai

Az első nap délutánja folyamán a legkülönfélébb előadásokat tekinthette meg a közönség és a zsűri (akik között ott volt a BFMK intézményvezetője, Berei Erzsébet zenetanár, nyugalmazott iskolaigazgató, Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, valamint Halmi Zoltán néptáncpedagógus és Kriczki Zita táncpedagógus). Voltak táncos, énekes, zenés produkciók, és természetesen a prózai előadások sem hiányozhattak.

Kapcsolódó Cikkek