2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb Hódmezővásárhely

Amatőr művészek seregszemléje

A tehetség minden válfaja teret kap a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ által szervezett Amatőr Művészeti Fesztiválon. Az elődöntőket november 26-án és 27-én rendezték meg.

Az Amatőr Művészeti Fesztivál létjogosultságát mutatja, hogy 33. alkalommal rendezték már meg, és az idei megmérettetésre is szép számmal érkeztek a nevezések. Összesen 29 produkciót szemlézett a zsűri a kétnapos elődöntő során.


Összesen 29 produkció jelentkezett a művészeti fesztiválra

– A művelődési központnak is kitűzött célja, hogy a tehetségeket felkutassuk, és nekik bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk. Azért örülök, hogy van ez a művészeti fesztivál, mert akik nem mernek nagyobb porondra lépni, itt abszolút meg tudják mutatni magukat – fogalmazott Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ vezetője.

A zsűri tagjai

Az első nap délutánja folyamán a legkülönfélébb előadásokat tekinthette meg a közönség és a zsűri (akik között ott volt a BFMK intézményvezetője, Berei Erzsébet zenetanár, nyugalmazott iskolaigazgató, Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, valamint Halmi Zoltán néptáncpedagógus és Kriczki Zita táncpedagógus). Voltak táncos, énekes, zenés produkciók, és természetesen a prózai előadások sem hiányozhattak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.

 • Az úrhatnám polgár Pécsett

  December 6-án mutatták be  Moliere Az úrhatnám polgár című vígjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter rendezésében.

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.