2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Békéscsaba

Amerikában járt a Palmetta

Mozgalmas hónapok vannak a Békés megyei Palmetta zenekar tagjai mögött. Fesztiválok, és egy amerikai utazás is színesítette az elmúlt időszakot. A részletekről Kima Norbertet, a zenekar vezetőjét és dobosát kérdeztük.

– A koncertek nagy része május és október közé, a fesztiválok időszakára esik, hiszen nagy zenekarról van szó, nagy színpadot igényel, ezért leginkább ezeken a rendezvényeken lépünk fel – kezdte beszámolóját Kima Norbert. Jártak magyar, határon túli, és már tengerentúli eseményen is. A Palmetta háromféle produkcióval koncertezik: a klasszikus rockműsor, amivel tíz éve indultak, egy akusztikus műsor és egy interaktív, gyerekeknek szóló produkció.


Minden turné során megvannak már a kedvenc, jól bevált helyszínek. A balatoni koncerteket például mindig várják az együttes tagjai, de a helyi, 2018-tól békéscsabai székhelyű szezonnyitó koncertek is népszerűek. Idén a békési nyári tábor elmaradt, ennek az az oka, hogy áttette a székhelyét az együttes Békésről Békéscsabára. Így még nem találták meg a tábor új helyét sem. Kima Norbert szerint egyelőre szünetelni fog a tábor, sok tervük van ezzel is, amit még át kell gondoljanak. Az is lehet, hogy évről évre költözik majd, vándorolni fog országszerte.

A Felvidéki Magyar Szigeten szintén láthattuk az együttest
Fotó: Facebook

Az amerikai utazás is egy különleges történet volt. Tavaly novemberben kapott egy üzenetet a zenekar, hogy felfedezték őket az egyik internetes zenei megosztó oldalon, és szeretnék őket vendégül látni. A legnagyobb amerikai magyar fesztiválon játszhattak Floridában. Nagy örömmel fogadták az együttest, mind az elszármazott magyarok, mind az amerikai lakosság érdeklődéssel, lelkesedéssel hallgatta a magyar dalokat. Egy későbbi időpontra is kaptak meghívást, de az már egy nagyobb, több államot érintő turné lesz. Viszont éppen a szervezés miatt valószínűleg nem jövőre, hanem talán 2020-ban indul majd útnak újra a csapat.


Nagyon termékeny év volt a 2018-as a Palmetta számára. A korábban említett koncertezés mellett november végén jelent meg az új lemezük, valamint kiadtak egy könyvet is az interaktív gyermekműsor alapján. Ez a kötet számos magyar és erdélyi óvodában megtalálható, népszerűsíti a magyar népi kultúrát. Az új lemez az alapja a 2019-es terveknek is, hiszen indul az újabb turné az új zenék alapján. Tehát biztosan nem fognak unatkozni sem a zenészek, sem a táncosok az új évben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.