EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Extra

Andy Vajna: Bízom Timiben!

Bízik abban, hogy Magyarország újabb Oscar-díjat nyerhet, mindig meglátogatja őt jó barátja, Schwarzenegger, amikor hazánkba látogat, és vállalná a szereplést A legbátrabb párosban, ha nem kellene felállnia a fotelból. Andy Vajna interjút adott a Lokálnak.

Andy Vajna és felesége, Timi fotó: Cser Dániel

Andy Vajna és felesége, Timi /Fotó: Cser Dániel

Nemrég a sevillai filmfesztiválon a legjobb forgatókönyv díját nyerte el a Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációs film. Előtte kiderült, hogy az alkotás rajta van a 25-ös Oscar-listán a „Legjobb egész estés animáció” kategóriában, és januárban derül ki, hogy bejut-e a legjobb ötbe. Andy Vajnával a film hazai bemutatóján beszélgettünk. A filmügyi kormánybiztos nagyon bizakodó.


– Az első huszonötben már benne van, ami nagyon jó hír, és reméljük, a legjobb ötbe is bejut. Szerintem erre megvan az esély, mert úgy érzem, nagyon jól sikerült. Nem a legkönnyebb mozi, és bár animáció, elsősorban nem gyerekeknek készült. Nagyon élvezem a Magyar Nemzeti Filmalap vezetését, mert ott kell kitalálni a jövőt, és azt gondolom, hogy most elég jól működik minden – magyarázta Vajna, aki arról is mesélt, hogy jó barátja, Arnold Schwarzenegger fél évet volt Magyarországon, és úgy jön ide, mintha hazajárna.

– A Terminátor 6-ot forgatta nálunk, és gyakorlatilag az ausztriai Graz mellett Budapestet is az otthonának érzi. Gyakran jár Magyarországra, és mindig meglátogat – tette hozzá Vajna, akit arról is kérdeztünk, hogyan viseli, hogy felesége, Vajna Timi sok időt tölt az Egyesült Államokban, mert szeretné megkapni az amerikai állampolgárságot.


– Nem probléma a távolság, mert bízunk egymásban. Naponta legalább kétszer beszélünk telefonon, és mindent megosztunk egymással. Persze ez nehéz is, mert sokszor magányosak vagyunk a másik nélkül – mondta Vajna, akinek a sógornője, Palácsik Lilla és párja, Tamás nemrég a TV2 műsorában, A legbátrabb párosban próbálta ki magát. Vajon ő is vállalná a szereplést Timivel?

– Nagyon érdekes ez a show, de azt hiszem, én már túl öreg vagyok hozzá. Persze ha nem kellene kiszállni a fotelból, akkor vállalnám.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  A ’90-es évek elejétől indult az a kezdeményezés, hogy minden évben rendeznek egy eseményt, amely a szeretetről, az elfogadásról a jótékonyságról szól. Idén szeptember 26-án szórakoztató rendezvénnyel készülnek a Papp László Budapest Sportarénába, amely felső tagozatos illetve középiskolás korú fiatalokat szólít meg a társadalmi integráció nevében.

 • Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Közel kétmillió fő, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a Facebookon a legendás 51-es körzet leigázására. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, nem számítottak ennyi érdeklődőre.

 • Király Linda: Elloptam apukám kocsiját

  Király Linda: Elloptam apukám kocsiját

  Ábel Anita nagy sikerű talkshowjában, a Nő Commentben hétről hétre négy ismert nővel és egy férfivendéggel együtt boncolgat hétköznapi vagy éppen szokatlan, nőket érintő témákat. A legfrissebb epizódban Dobó Kata, Király Linda, Kiss Orsolya, Hadas Kriszta és Steiner Kristóf beszélgettek többek közt arról, hogy kinek milyenek voltak az iskolaévei, mennyire voltak szigorúak gyerekként a szülei.