EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb Győr

Angyalok segítenek a belvárosban

Angyalok a belvárosban elnevezéssel idén is jótékonysági kampányt indít a megyei kereskedelmi és iparkamara által alapított Győri Bevásárló Utcák Alapítvány.

A program célja, hogy a belvárosi iparosok, kereskedők megmutassák, Győr élénk, izgalmas, kereskedelmi helyszín, ahol az üzletek és a vásárlók is élen járnak a társadalmi felelősségvállalásban.


Adománygyűjtő „perselyeket” helyeznek el az akcióhoz csatlakozott közel húsz üzletben
Fotó: O. Jakócs Péter

A kampány lényege, hogy november 29. és december 23. között adománygyűjtő „perselyeket” helyeznek el az akcióhoz csatlakozott közel húsz üzletben. A jó szándékú vásárlók pedig bedobhatják a visszajárót, vagy ha módjukban áll, a jótékonyságra szánt adományukat – mondta el Kocsis Tibor, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke.

Az így befolyt összegből az alapítvány rászoruló, szakmát tanuló diákokat kíván támogatni. Idén rengeteg pályázat érkezett, ezért a kuratórium úgy döntött, hogy négy tanuló mellé is odaáll. Elsősorban azt a nehéz sorsú, fodrásznak tanuló 15 éves lányt támogatja, aki a Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma növendéke.


Győrben az üzletek és a vásárlók is élen járnak a társadalmi felelősségvállalásban
Fotó: O. Jakócs Péter

Kallóné Mikola Éva, az intézmény nevelésiigazgató-helyettese elmondta, a kislányt a nevelőszülei most adták vissza állami gondozásba, ami nagyon megviselte. Ám kitart amellett, hogy szakmát szerezzen. Az alapítvány a szakmai munkájához szükséges eszközök beszerzéséhez szeretne hozzájárulni.

– Ezenkívül még három iskola pályázatát támogatjuk további társszervezetek bevonásával és a kapcsolati tőkénk kihasználásával – hangsúlyozta Kocsis Tibor.

A befolyt összegből az alapítvány rászoruló, szakmát tanuló diákokat kíván támogatni
Fotó: O. Jakócs Péter

Az adakozó vásárlókat az alapítvány egy angyalkafigurával ajándékozza meg az üzletben, ezzel köszönve meg a segítséget.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.