2020. július 13., hétfő
Jenő

Egyéb Győr

Angyalok segítenek a belvárosban

Angyalok a belvárosban elnevezéssel idén is jótékonysági kampányt indít a megyei kereskedelmi és iparkamara által alapított Győri Bevásárló Utcák Alapítvány.

A program célja, hogy a belvárosi iparosok, kereskedők megmutassák, Győr élénk, izgalmas, kereskedelmi helyszín, ahol az üzletek és a vásárlók is élen járnak a társadalmi felelősségvállalásban.


Adománygyűjtő „perselyeket” helyeznek el az akcióhoz csatlakozott közel húsz üzletben
Fotó: O. Jakócs Péter

A kampány lényege, hogy november 29. és december 23. között adománygyűjtő „perselyeket” helyeznek el az akcióhoz csatlakozott közel húsz üzletben. A jó szándékú vásárlók pedig bedobhatják a visszajárót, vagy ha módjukban áll, a jótékonyságra szánt adományukat – mondta el Kocsis Tibor, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke.

Az így befolyt összegből az alapítvány rászoruló, szakmát tanuló diákokat kíván támogatni. Idén rengeteg pályázat érkezett, ezért a kuratórium úgy döntött, hogy négy tanuló mellé is odaáll. Elsősorban azt a nehéz sorsú, fodrásznak tanuló 15 éves lányt támogatja, aki a Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma növendéke.


Győrben az üzletek és a vásárlók is élen járnak a társadalmi felelősségvállalásban
Fotó: O. Jakócs Péter

Kallóné Mikola Éva, az intézmény nevelésiigazgató-helyettese elmondta, a kislányt a nevelőszülei most adták vissza állami gondozásba, ami nagyon megviselte. Ám kitart amellett, hogy szakmát szerezzen. Az alapítvány a szakmai munkájához szükséges eszközök beszerzéséhez szeretne hozzájárulni.

– Ezenkívül még három iskola pályázatát támogatjuk további társszervezetek bevonásával és a kapcsolati tőkénk kihasználásával – hangsúlyozta Kocsis Tibor.

A befolyt összegből az alapítvány rászoruló, szakmát tanuló diákokat kíván támogatni
Fotó: O. Jakócs Péter

Az adakozó vásárlókat az alapítvány egy angyalkafigurával ajándékozza meg az üzletben, ezzel köszönve meg a segítséget.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.