EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Belföld

Arannyal kapcsolatos bűncselekményekbe keveredett Staudt?

A zsidózó Szávay Istvánt követően egy másik jobbikos országgyűlési képviselő is furcsa körülmények között adta vissza a mandátumát – számol be az Origo.

Mint arról már mi is beszámoltunk, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az ügyészség utasítására már Magyarországon is nyomozást rendelt el abban az ügyben, amelynek a feljelentés alapján Staudt Gábor az egyik gyanúsítottja.


A több országot is érintő többmilliós áfacsalással kapcsolatban augusztusban megírtuk, hogy egy informátor feljelentést tett a lengyel adóhatóságot irányító pénzügyminisztériumnál, és beadványát a varsói magyar nagykövetségre is eljuttatta.

A Jobbik közlése szerint Szávay István e hónap elején jelentette be a Facebook-oldalán, hogy lemond országgyűlési képviselői mandátumáról, miután a Hír TV közölt egy videoriportot arról, hogy a képviselő a Jobbik egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította: az előző nap lezsidózott, majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen, miután az azt mondta, hogy nácibűz van. A politikus megerősítette a hangfelvétel valódiságát, de hozzátette, hogy a beszélgetés során később világossá tette, csak viccelt.


Most Staudt Gábor jelentette be közösségi oldalán, nem folytatja a képviselőséget. Bár a politikus azt írta, nem a párton belüli feszültségek miatt mondott le, minden abba az irányba mutat, hogy az adócsalási ügyébe bukott bele – írja az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek