EUR: 327,35 Ft
CHF: 301,59 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Egyéb Debrecen

Átadták a családsegítő központot

Elkészült az Új Főnix Terv Gondoskodó város programjának legfontosabb beruházása, a Család- és Gyermekjóléti Központ. Az épület átadásán Papp László polgármester elmondta: a központ a generációk találkozóhelye lesz, mert a családok mellett a nyugdíjasszervezetek is otthonra találhatnak benne.

A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ építése a TOP-6.6.2.-15 Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése tárgyú felhívás keretében valósult meg. A projekt átfogó célja volt a szociális és gyermekjóléti alapellátást végző DMJV Család- és Gyermekjóléti Központjának kialakítása az új épületben, amely a Debrecen, Mester utca 1. szám alatti székhelyét és a Böszörményi út 68. szám alatti telephelyét váltja ki, és összesen 52 fő szakmai feladatainak ellátási helyéül szolgál.


Debrecen, 2018. december 12.
A debreceni család- és gyermekjóléti központ új épülete az átadás napján, 2018. december 12-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

A Családsegítő Központ egy 4187 négyzetméteres területen, a park területétől elkerített részen épült fel. A kétszintes, összesen 1346 négyzetméteres központ földszintjén ügyfélforgalmat lebonyolító tanácsadói, kapcsolattartói és ügyfélfogadó irodák vannak, tágas, galériás váróval, és az emeleten is további irodákat alakítottak ki. A gyermekeket prevenciós játszószoba és négy foglalkoztató várja. A foglalkoztatók összenyithatók, így egy olyan összefüggő nagy tér alakulhat ki, amely alkalmas prevenciós, családi és egyéb rendezvények, illetve a nyugdíjasok által szervezett események lebonyolítására.

Orosz Ibolya Aurélia intézményvezető
MTI/Czeglédi Zsolt

Az épület megfelel a teljes körű, komplex akadálymentesítés követelményeinek. A központ körül rendezett kertet alakítanak ki padokkal, illetve két udvari játszóelemmel a gyermekek számára, fedett kerékpártárolóval és a dolgozók részére a telken belül elhelyezett parkolókkal. A beruházás teljes költsége közel 602 millió forint, amelyből 500 millió forint európai uniós forrásból támogatott, a fennmaradó 102 millió forintot Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosította önerő formájában.


Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára
MTI/Czeglédi Zsolt

Az ünnepélyes átadón részt vett Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felelősségvállalásért felelős államtitkára, Papp László, Debrecen polgármestere és Orosz Ibolya Aurélia, az intézmény vezetője.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.