2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb Kecskemét

Átadták a felújított kollégiumot

Mintegy egymilliárd forintból az épület teljes egészében megszépült, korszerűsödött. Kicserélték a nyílászárókat, teljes energetikai korszerűsítésen esett át a kollégium, új tereket hoztak létre, liftet szereltek be, és az akadálymentesítés is megtörtént. 

Minden szobába kártyával lehet belépni, illetve a modernizálás mellett megtartották azokat az ajtókat, amelyek az épület műemléki értékét növelik. Kiépítettek továbbá egy olyan hangrendszert, amelynek hangszóróiból akár egy helyi rádió is szólhat. Október elejétől a fiúk, november elejétől pedig a lányok vehették birtokba az épületet, összesen 100–105 diákot tud fogadni a kollégium.


Korszerű tanulószobák várják a diákokat

A földszinten vannak a közösségi terek, az első emeleten és a tetőtérben pedig a lakrészek. A tetőtér az épület egyik legizgalmasabb része. Itt egy „ház a házban” megoldással építették ki a lakrészeket. Az épület 200 éves, és eddig sosem volt felújítva, csupán a kisebb-nagyobb hibákat tudták korrigálni.

A megújult intézmény kívülről

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.