2019. augusztus 26., hétfő
Izsó

Egyéb Kecskemét

Átadták az iparkamara kitüntetéseit

Évzáró, ünnepi küldöttgyűlésén adta át a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a 2018-as év kitüntető díjait. A rendezvényen nemcsak a vállalkozásokat, hanem az Évszázadok öröksége – Fejezetek Kecskemét gazdaságtörténetéből című kiállításon közreműködőket, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny megyei dobogósait és felkészítő tanáraikat is jutalmazták, valamint átadták a Hírös Vacsora tanulmányi támogatásait.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetése az évzáró küldöttgyűlést követően átadta kitüntető díjait. Mint minden évben, az idén is díjjal jutalmazzák azokat a cégeket, vállalkozásokat, amelyek a megyében értéket és munkahelyet teremtenek.


A díjazottakról a rendezvény után csoportkép készült
Fotó: hiros.hu

– Három elismerést már átadtunk a top 100-as kiadvány bemutatójakor: a megye gazdaságáért díjat, az innovációs díjat és egy életműdíjat. Ez alkalommal pedig összesen 65-ször fogtam kezet azokkal a személyekkel, akik a legkiválóbb vállalkozók, és a szakképzésben kimagaslót értek el – mondta Gaál József, a kamara elnöke.

Az ünnepi küldöttgyűlés keretében adták át a Hírös Vacsora bevételét 18, szakmájában kiemelkedő fiatalnak. A Hírös Hét keretében 10. alkalommal szervezett Hírös Vacsorát a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Tanyacsárda Kft. A rendezvény bevételéből a szakképzésben részt vevő, családi, anyagi körülményeik miatt hátrányos helyzetű, azonban tanulmányi eredményeiket, szorgalmukat, szakmai munkájukat kiemelkedően teljesítő diákokat támogatnak a szervezők. Az egy évtized alatt 72 tanuló több mint 3 millió forint támogatásban részesült. A kezdeményezés eszmeiségéhez kiemelt támogatóként már évekkel ezelőtt csatlakozott a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.


Díjazták a Szakma Kiváló Tanulója Verseny megyei dobogósait is. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a kétkezi szakmunka társadalmi elfogadottságának növelése érdekében 2015-től kezdődően évente felhívást tesz közzé duális középfokú szakképzés gyakorlati oktatói, szakmai oktatói, valamint szakmai vizsga előtt álló, végzős nappali tagozatos tanulók körében a Bács-Kiskun megyei szakképzés színvonalának erősítése céljából. A pályázati felhívás hatására évről évre egyre több végzős szakiskolai tanuló jelentkezik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett versenyre, amelynek célja a szakmunkás-életpálya népszerűsítése a kiváló eredményeket elérő tanulók sikereinek bemutatásával. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a 2018 évi Szakma Kiváló Tanulója Versenyen 1–2. és 3. helyezést elérő Bács megyei versenyzőket, valamint gyakorlati és elméleti oktatóikat is díjazásban részesítette.

Kapcsolódó Cikkek