2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Veszprém

Átadták az új nemesvámosi óvodát

Átadták az 530 millió forintból felépült Csillagvirág Óvodát a nemesvámosi Patak utcában. Konyhájának különlegessége, hogy a legtöbb alapanyagot és élelmiszert a megyei kistermelőktől szerzik be.

A településen évente 20-25 gyermek születik, és egyre többen vannak, akik a városból Nemesvámosra költöznek. A korábbi óvoda az 1970-es évek végén épült, így a folyamatos karbantartás és felújítás mellett már évek óta kiemelt célja volt a településnek egy új, korszerű óvoda kivitelezése. Nemesvámos 2016-ban pályázott EU-s és állami pénzre, hogy új óvodát építhessen. A település nyert 460 milliót, saját költségvetésből pedig 70 millió forinttal egészítette ki az összeget.


Fontos mérföldkő a település életében az új óvoda (fotó: Kovács Bálint)

A több mint félmilliárd forintból felépült óvoda alapkövét ez év januárjában tették le, a múlt hét óta pedig már gyerekzsivajtól hangos az épület. A régi óvodát bölcsődévé alakítják.

Négy csoporttal működik az óvoda, amely már induláskor 100 százalékon üzemel. Az épületben működik egy főzőkonyha is, amely nem csupán az óvodáskorú gyermekek étkezését biztosítja, hiszen a helyi általános iskola is innen kapja az ebédet, valamint így a szociális étkeztetést szintén helyben sikerül megoldani.

A konyha Sövényházi Balázs polgármester „szívügye”, hiszen a lehető legtöbb alapanyagot, élelmiszert a megyei kistermelőktől, őstermelőktől szerzik be. – Az egészséges közétkeztetés megvalósítása Nemesvámoson kiemelten fontos ügy – mondta a szalag átvágásakor.

A mindennapos mozgás is új értelmet kap az épületben, mivel 62 négyzetméteres saját tornaszobával rendelkezik az intézmény. Így helyben megoldhatóvá válik a gyermekek mozgatása, „tornaórája”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.