2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Dunaújváros

Átigazolás a Kohásznál

Klujber Katrin távozását jelentette be a közelmúltban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. Az átlövő a jövőben a Ferencváros együttesét erősíti majd.

Szezon közben, decemberben távozott a DKKA csapatától Klujber Katrin, a játékos a Ferencvároshoz igazolt. A dunaújvárosi alakulat honlapján, a kohaszkezi.hu-n számolt be a Kohász vezetése az átlövő csapatváltásáról. Ahogyan az az itt megjelentetett sajtóközleményben olvasható, az együttes vezetése sajnálattal vette tudomásul, hogy meg kell válniuk a kiváló kézilabdázótól, ugyanakkor büszkeséggel tekint saját nevelésű játékosuk jövőbeni pályafutására, hiszen a Ferencváros a nemzetközi mezőny élvonalába tartozik.


Klujber Katrin a Ferencváros mezére cseréli a dunaújvárosiak szerelését
MTI Fotó: Kovács Anikó

A fővárosi együttes honlapja egy rövid interjút közölt a játékossal. „Nagyon büszke voltam és vagyok rá, hogy Elek Gábor hívott, illetve, hogy úgy éreztem, valóban szüksége van rám. Igyekszem majd a munkámmal és a hozzáállásommal meghálálni ezt a bizalmat. Tizenegy éve kézilabdázom, de ilyen helyzetben még sosem voltam, ráadásul most egyből elég nagy lépcsőfokot kell megtennem. Most már kezdem felfogni, hogy a Ferencváros játékosa leszek, de épp itt az ideje, hiszen nemsokára munkába kell állni. Minden teljesen más lesz, nagy városba költözök, és válogatott játékosok közé kerülök egy nagyon komoly klubhoz” – olvasható egyebek mellett Klujber Katrin a fradi.hu-nak adott nyilatkozatában. A Nemzeti Sport információi szerint az átlövő másfél plusz kétéves szerződést kötött új klubjával.

Klujber Katrin – aki korábban az U20-as válogatottal világbajnoki címet szerzett – a közösségi oldalán közzétett üzenettel búcsúzott nevelőegyesületétől és a dunaújvárosi drukkerektől: „Sziasztok! Az elmúlt 11 évem arról szólt, hogy a Dunaújváros színeiben játszottam annak érdekében, hogy a klub – amely a nevelőegyesületem is egyben – minél sikeresebb legyen. Ez a korszak a mai nappal lezárult. Nem győzök elég hálás lenni a mindenkori csapattársaimnak, edzőimnek, és a szurkolóknak azért a sok bátorításért és szeretetért, amit itt kaptam. Mindig büszke leszek arra, hogy honnan indultam, és bízom benne, hogy figyelemmel kíséritek a pályafutásom és ti is büszkék lesztek rám.”


Kapcsolódó Cikkek