EUR: 328,10 Ft
CHF: 297,43 Ft
2019. október 24., csütörtök
Salamon

Egyéb Szombathely

Áttáncolnak az életen

Az egyéni versenyek során két arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött be a szombathelyi Nagy Réka Anna és Krizsán Dominik a World Artistic Dance Federation (WADF) november végi világbajnokságán, a triókűrben pedig mindkét alkalommal a dobogó legfelső fokára állhattak a fiatalok.

Réka és Dominik nem csak a táncparketten alkotnak egy párt Fotó: hungarysport.hu

A páros 2017 decemberében ezüst- és bronzérmekkel tért haza a World Artistic Dance Federation (WADF) csehországi világbajnokságáról. Akkor első éves ifjúsági versenyzőként remekül megállták a helyüket a népes mezőnyben. Tavaly nyolc kategóriában indultak, és hét bronzéremmel, valamint a „tíz tánc” kategóriában elért ezüstéremmel gazdagodtak, felkészülésüket akkor a MOL Tehetségtámogató Program és Szombathely városa segítette.


Fuchs G. Krisztina és Borbás Csaba tanítványai jelenleg a Kanizsai Dorottya Gimnázium negyedikes, illetve másodikos diákjai. A két fiatal tehetség kedvencei a latin és a standard táncok.

Az idei világbajnokság előzményeihez tartozik, hogy Réka térdszalagja februárban elszakadt, és csak lassan gyógyult, májusban pedig Dominik bokaszalag-szakadást szenvedett. A tehetséges szombathelyi fiatalok az év eleji sérülések után csak az őszi versenyszezonban tudtak ismét komoly edzésbe kezdeni, a két héttel ezelőtt Csehországban megrendezett WADF-világbajnokságon mégis dobogóra állhattak.


Trióban a dobogó legfelső fokára állhattak a fiatalok Fotó: hungarysport.hu

Az egyéni versenyek két arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet jelentettek Dominik és Réka számára, míg a triókűrben a fiataloknak sikerült mindkét alkalommal a dobogó legfelső fokára állniuk.

Réka élete egyébként kicsi kora óta a tánc körül forog, hiszen már 2,5 évesen a Fuchs G. Krisztina által vezetett Attitude Balettiskolába járt. A folyamatos balettórák, a próbák, az előadások az élete részévé váltak. Azután 10 évesen a társastáncban is bátran elindulhatott. Dominik hatévesen azért kezdett el táncolni, mert rossz volt a tartása. Kicsit később ugyanezért került Fuchs G. Krisztina tanárnő balettiskolájába. Az ott eltöltött idő aztán sok mindent megváltoztatott. Megerősítette abban, hogy a tánc olyan készségeket adhat számára, amelyeket más sportág nem feltétlenül.

Réka és Dominik nemcsak a parketten, hanem az életben is egy párt alkot, így a próbák és a versenyek mellett a többi programjuk is szinte mindig közös.

Kedvenceik a latin és a standard táncok Fotó: hungarysport.hu

– 2013 vége óta táncolok együtt Rékával, ez sokszor előny számunkra, de nem azt jelenti, hogy mindig és mindenben egyetértünk. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen a társastáncban talán a legnehezebb dolog a megfelelő partner megtalálása. Mindkettőnek ugyanolyan célokkal és elszántsággal kell rendelkeznie – nyilatkozta lapunknak a 18 esztendős Dominik.

A fiatal tehetségek az év hátralévő részében a februári magyar bajnokságra készülnek.

Kapcsolódó Cikkek