EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Egyéb Székesfehérvár

Az ARAK díjazottjai: Endrész Klaudia és Házi Éva

Az ARAK, a fehérvári atléták csapata kiválóan szerepel a felnőttek között is, de atlétikai akadémiaként az utánpótlás meghatározója. Amikor a Magyar Atlétikai Szövetség értékelte az esztendőt, a székesfehérváriak sem maradtak ki a díjazottak közül.

A szövetség hagyományos évzáró gálán díjazta az idén legkiemelkedőbb teljesítményeket elért versenyzőket és edzőiket. A kiváló évet záró Alba Regia Atlétikai Klub több nagyszerű eredménnyel is hozzájárult a magyar atlétika sikereihez. A fehérváriak több kategóriában több versenyzővel is érintettek voltak.
Országos csúcsot ért el több alkalommal is Mátó Sára 400 méteres gátfutásban, Takács Boglárka 100 méteres síkfutásban, valamint a fedett pályás ifjúsági 4×200 méteres váltó, amelynek tagjai Menyhárt Zsófia, Simon Viktória, Endrész Klaudia és Takács Boglárka voltak.
A nemzetközi versenyeken érmet nyert versenyzőknél felelevenítették és díjazták Takács Boglárka nyári szenzációs sprintjét a győri Európa-bajnokságon, amivel ezüstérmet nyert, míg Endrész Klaudia a Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpián állhatott fel a dobogó második fokára.
Az év ifjúsági női atlétája cím a korosztályos olimpiai ezüstérmes, Ifjúsági Eb ötödik, Junior vb hetedik helyezett Endrész Klaudiát illette meg. Edzője, Házi Éva az Európai Atlétikai Szövetség edzői különdíjában részesült.


Kapcsolódó Cikkek