2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb XV.kerület

Az ellenzék elvenne a gyerekes családoktól, és a bevándorlóknak adna

Megdöbbentő, ahogy az ellenzék a családvédelmi nemzeti konzultációt támadja. Odáig mennek, hogy összetépik a kérdőíveket, és erre buzdítják az embereket is. A szocialista Bangóné Borbély Ildikó az Országházban tépte szét a kérdőívet, egy Gyurcsány-párti képviselő nyíltan a migránsok és nem a családok támogatására buzdított. László Tamás, kerületünk Fidesz-frakciójának vezetője szerint be kell látnunk, hogy az ellenzék számára a gyermekes családok támogatása nem érték és a politikai programjuknak sem része.

László Tamás tíz igennel írta alá a családok védelméről szóló konzultációs kérdőívet

– Emlékezzünk rá, hogy Gyurcsány és a szocialisták kormányzásának idején a gyermekesek voltak a megszorítások első célpontjai. Elvették a családi kedvezményt, aztán elvették az otthonteremtési támogatásokat, a hároméves gyest, megszorításokkal, adóemelésekkel, bölcsőde-, óvoda- és iskolabezárásokkal nehezítették a gyermekes családok életét – mondta lapunknak László Tamás, aki hozzátette, hogy az ellenzék az elmúlt években sem támogatta a családokat segítő intézkedéseket: a családi adórendszer bevezetését és a családi adókedvezmény növelését.
– Azt sem szavazták meg, hogy jövőre tovább növeljük a kétgyerekesek adókedvezményét. Nem támogatták a hároméves gyes visszaállítását, a gyedextra bevezetését, a családok otthonteremtés programját. Nem szavazták meg azokat a költségvetéseket sem, amelyek lehetővé teszik a bölcsőde-, óvoda-, iskolafejlesztéseket, és azt, hogy minden eddiginél több gyermek tudjon részt venni ingyenes gyermekétkezésben és ingyenes tankönyvellátásban. A baloldal ellenzékben sem a gyermekes családok mellett áll. Helyette inkább Brüsszel bevándorláspárti politikáját képviselik, az Európai Parlamentben minden bevándorláspárti javaslatot megszavaznak, a magyar parlamentben pedig nem támogatják a bevándorlásellenes intézkedéseket. Ők a bevándorlásban és nem a gyermekes családok támogatásában látják Európa jövőjét.
László Tamás hangsúlyozta, hogy a Fidesz–KDNP számára mindig is a gyermek volt az első.
– Brüsszel és a bevándorláspárti erők azt erőltetik, hogy migránsokkal kell megoldani Európa népesedési problémáit. Mi azt mondjuk: a gyerekes családokat kell támogatni. Szeretnénk segíteni a családalapítást tervező fiatalok előtt lebontani az akadályokat, hogy minden családban annyi gyermek születhessen, amennyit akarnak. Ezért kész vagyunk további intézkedésekre, és ehhez várjuk az emberek véleményét. Erről szól a családok védelméről indított nemzeti konzultáció, amelyre december 21-ig várjuk a válaszokat.


Kedves Rákospalotaiak, Pestújhelyiek, Újpalotaiak!

Tíz igennel aláírtam a Családok védelméről szóló konzultációs kérdőívet. Mind a tíz kérdésen sokat gondolkodtam, az elmúlt két hétben mindegyikhez fűztem megjegyzéseket, ezeket megosztottam önökkel a Facebook-oldalamon.
Gyermekeink, unokáink, az ország jövője érdekében javaslom minden jóakaratú kerületi lakosnak, hogy töltse ki a kérdőívet és ingyenes válaszküldeményként adja postára. Kellő felhatalmazás esetén a kormány ki fogja bővíteni a jelenlegi – 2010 óta megkétszerezett – családtámogatási rendszert, ezzel reményeink szerint megállítható lesz a magyarság demográfiai hanyatlása. Ezzel egész Európa számára példát mutathatunk! Vegyünk részt mindannyian ebben a nagyszabású nemzetmentő akcióban!

László Tamás pestújhelyi lakos
kétgyermekes, nyolcunokás nagyapa

Kapcsolódó Cikkek