2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Belföld

Az ENSZ menekültügyi csomag azoknak segítene, akik a migránspaktummal nem tudnának beutazni

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az ENSZ mostani menekültügyi csomagja azoknak próbálna segíteni, akik a migránspaktummal nem tudnának beutazni egy adott országba.

Bakondi Györgyöt azzal kapcsolatban kérdezték péntek este az M1 aktuális csatornán, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a nap folyamán közölte: Magyarország elutasítja az ENSZ globális menekültügyi csomagját is, mert az veszélyes és újabb migrációs folyamatok megindulását ösztönözheti.


A főtanácsadó azt mondta: 2015 óta folyamatosan keverték a migráció és a menekültügy fogalmát, először menekültválságnak “akarták beállítani”, de világos volt, hogy illegális bevándorlási, migrációs válságról van szó.

Közölte, jelenleg is hatályos és jól működő menekültügyi szerződése van az ENSZ-nek. Úgy fogalmazott: nem menekültek patronálásáról van szó, hanem a tömeges betelepítés szándékáról. Úgy vélte, hogy ezt szolgálja az úgynevezett migránsvízum, a migránskártya, az egységes határellenőrzési rendszer kialakításáról, valamint az egységes bevándorlási hivatalról szóló elképzelés.

Bakondi György jelezte: a jövő heti marrákesi (Marokkó) ENSZ-konferencián kiderül, kik azok, akik teljesítik országuk lakosságának biztonsági elvárásait és nem támogatják ezt az elgondolást.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Jó hír! Ilyen idő lesz a hétvégén

    Jó hír! Ilyen idő lesz a hétvégén

    A hétvégén is marad a jó idő: sok napsütésre és 20-25 fokos melegre kell készülni – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

  • Vízügyi minisztereket fogadott Szijjártó Péter

    Vízügyi minisztereket fogadott Szijjártó Péter

    A magyar vízügyi technológiában rejlő üzleti lehetőségekről tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az indiai, a laoszi és a kuvaiti vízügyi miniszterrel, valamint Észak-Macedónia környezetvédelmi miniszterével, akiket hivatalában fogadott csütörtökön a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 alkalmából – tájékoztatta közleményében a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-t.