EUR: 323,25 Ft
CHF: 290,75 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Külföld

Az EU-ban a finnek a legborúlátóbbak között vannak a nemzetközi helyzet várható megítélésében

Az Európai Unió (EU) nemzetei közül a finnek a legborúlátóbbak között vannak a nemzetközi helyzet várható alakulását tekintve, holott saját életük alakulásában meglehetősen derűlátók – erre jutott egy felmérés, melynek eredményét szombaton tették közzé.

A Gallup intézet Remény és derűlátás az általános békéről címmel végzett közvélemény-kutatást szerte az EU-ban. A finnek 65 százaléka arra számít, hogy a világban több zavargás és összetűzés lesz jövőre, mint idén volt. Az EU nemzeteinek átlagát tekintve ugyanakkor csak 35 százalék vélekedik ugyanígy. A finnek közül mindössze nyolc százalék gondolja úgy, hogy 2019 békésebb esztendő lesz az ideinél a világban.


Ami a saját sorsukat illeti, 37 százalék javulásra számít, 42 változatlannak jövendöli 2019-ben helyzetét, és csak 14 százalék gondolja úgy, hogy rosszabbra fordul sora. (A fennmaradó hét százalék véleménye nem ismert.)

A felmérést végzők egyik vezetőjének összegzése szerint a finnek úgy érzik, hogy országuk békés sziget egy viharos világban.

Kapcsolódó Cikkek