EUR: 323,59 Ft
CHF: 292,01 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Belföld

Az önkéntesség nélkülözhetetlen az erős magyar nemzethez

Az önkéntesség nélkülözhetetlen a lelkiekben gazdag, összetartó és erős magyar nemzethez – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, a Fiatalok a kisgyermekes családokért nevű országos adománygyűjtés záró sajtótájékoztatóján.

Illés Boglárka elmondta, kutatások szerint a magyar társadalom legalább fele volt már önkéntes, az elmúlt egy évben pedig a magyarok egyharmada végzett önkéntes tevékenységet.


Kitért arra is, hogy a magyar fiataloknak elsődleges fontosságú a család, a szülőföldön boldogulás egyik alapjának is azt tartják. Az emberek kevesebb mint hat százaléka mondja azt, hogy nem családban képzeli el a jövőjét – tette hozzá.

A helyettes államtitkár fontosnak nevezte, hogy ebben az adománygyűjtésben fiatalok tesznek a fiatalokért.


Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke tudatta, a november 9. és 11., valamint 16. és 18. között megrendezett akció során 11 tonna adomány gyűlt össze, amellyel négyszáz kisgyermekes családnak tudnak segíteni.

A harmadik alkalommal tartott gyűjtés célja az érdekképviselet és az értékfelmutatás – közölte.

Fodor Attila, a közreműködő CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója arról beszélt, a magyar társadalom egyre inkább hajlandó és képes tenni azért, hogy a rászoruló embereket megsegítse.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Lopott videóval kampányol Kálmán Olga

  Lopott videóval kampányol Kálmán Olga

  Engedély nélkül használta fel az ATV felvételét, és ezzel törvényt sértett Kálmán Olga, az ellenzéki roncsderbi egyik főpolgármester-jelöltje – írja az Origo.

 • Drónnal mentik a bajbajutottakat

  Drónnal mentik a bajbajutottakat

  Drónflottát állítottak “hadrendbe” a Balaton partján. Az egyelőre három “minihelikopterből” álló flotta két egysége: Alfa és Bravo a bajbajutottak felderítésében nyújthat segítséget, a harmadik Charlie egy magától felfújódó mentőegységet képes ledobni a vízben.

 • Szexuális erőszakért ítélték el a zenetanárt

  Szexuális erőszakért ítélték el a zenetanárt

  Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélték a paksi pedofil zenetanárt, aki táborozás közben éjjelente, a felügyeletére bízott kislányok mellé feküdt, csókolgatta és illetlen helyen simogatta őket.