EUR: 323,25 Ft
CHF: 290,75 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Dunaújváros

Bábelőadással kedveskedtek a beteg gyerekeknek

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályán szerveztek Mikulás-ünnepséget a Hankook Tire Magyarország munkatársai, és két dunavecsei óvodapedagógus. A kezdeményezés célja az volt, hogy feledtessék az ifjú ápoltakkal az átélt fájdalmakat és betegségüket.

Gyógyító meseélménnyel, egy különleges bábelőadással készültek a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályán kezelt betegek számára a Hankook Tire Magyarország legutóbbi jótékonysági kezdeményezésében részt vevők. Az ötlet két dunavecsei óvodapedagógustól, Budainé Krajcsovics Anitától és Duda Attilánétól származik, a rácalmási gumiabroncs gyár pedig támogatóként csatlakozott a programhoz, amelyben a dunavecsei Petőfi Sándor Általános Iskola 2/a osztályának tanulói által készített díszletekkel és bábokkal szórakoztatták az ifjú betegeket. Ahogyan a cég sajtóközleménye fogalmaz: „Szülőként és orvosként is az egyik legnehezebb feladat, hogy feledtetni lehessen a kórházakban kezelt gyerekek fájdalmát és betegségét, az otthon és a barátok hiányát. Mindez különösen igaz, ha olyan ünnepről van szó, amit egészségesen mindannyian a szeretteink körében szoktunk tölteni.”


Bábelőadással készültek a gyermekosztály ápoltjai számára a kezdeményezők
(Fotó: Hankook-sajtó)

A Hankook ezen felül 200 000 forint értékben vásárolt a gyermekek számára tartós használatra játékokat a mielőbbi gyógyulás és a kórházi tartózkodás kellemesebbé tételének szellemében. Szintén a gumiabroncs gyár hírlevelében olvashattuk a gyár ügyvezető igazgatója, Hwang Seong-Hak nyilatkozatát:  „Nagy örömmel fogadtuk a szervező édesanyák megkeresését, hiszen tudjuk, hogy a Mikulás minden jóval megtöltött csomagjaival mekkora vidámságot tud hozni a legkisebbeknek. A Hankook Értékteremtő Program égisze alatt büszkén álltunk támogatóként a példaértékű kezdeményezés mellé. Reméljük, hogy ezzel a gesztussal mi is hozzájárulhattunk ahhoz, hogy minél több gyermek számára legyen igazi ünnep a Mikulás.” 

A rácalmási gyár egyébként nem először nyújt segítő támogatást a Szent Pantaleon Kórháznak, hiszen korábban, a 2016-os „Tekerd jobbra!” programnak köszönhetően mintegy hárommillió forint értékű összeget adományoztak az intézmény szülészet-nőgyógyászat összevont osztálya számára.


Kapcsolódó Cikkek