EUR: 317,79 Ft
CHF: 280,46 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Sport

Bajnokokat nevelnek!

A Kézilabda Sport Akadémiánál nem azt tartják a legfontosabbnak, hogy minél több bajnokcsapatuk legyen a korosztályos bajnokságban. Az a fontos, hogy olyan játékosokat képezzenek, akik felnőtt korban bajnokcsapatok tagjai lesznek!

Gyerekektől egészen az ifista korig tartanak edzéseket

Mint azt Szabóné Balog Judit nemzetközi mesteredzőtől, az akadémia vezetőjétől megtudtuk, a munkát még a KSI égisze alatt kezdte a klub, ahonnan idén nyáron váltak ki.
– Ma már a Kézisuli Alapítvány az akadémia fenntartója, és kifejezetten utánpótlás-nevelést folytatunk. Leginkább szülői és taotámogatásból, valamint egyéb szponzorok segítségével tudunk dolgozni – mondta a Lokál Extrának Szabóné Balog Judit, aki hozzátette, már egészen kis kortól foglalkoznak a gyerekekkel.
– Kisiskolás, azaz 14 éves korig sportiskolai rendszerben, 14 év felett pedig akadémiaiban dolgozunk. Felnőttcsapatunk nincs, és nem is tervezzük, hogy legyen. Budapest több kerületében is tartunk edzéseket. Mivel nincs saját létesítményünk, ezt bérléssel oldjuk meg. A lányok főként a Testnevelési Egyetemen, a Petőfi laktanyában és a Várna utcai sportcsarnokban, míg a fiúk a Zágrábi úton, a Petőfi laktanyában és a Siketek Sportcsarnokban edzenek.
Szabóné Balog Judit elmondta, náluk nem az a legfontosabb, hogy korosztályos csapataik a bajnokság élén végezzenek. Sőt!


Musztács Dániel már a Fradiban játszik Fotó: keziszovetseg.hu

– Az a lényeg, hogy olyan játékosokat képezzünk, akik aztán tőlünk távozva NB I-es vagy NB I/B-s csapatokhoz kerülnek, vagy bajnokcsapatok tagjai lesznek. A legjobbakat már 16 évesen keresik a nagy csapatok. Persze, azért vannak olyan eredmények, amelyekre igazán büszkék lehetünk.

Példaként említette Pintér Klaudiát, aki a világbajnokságot nyert ifi női strandkézilabda-válogatott tagja, és eredményesen szerepelt a nyári, ifjúsági olimpiai játékokon is. Edzői dr. Ökrös Csaba női szakágvezető, nemzetközi mesteredző, és Matúz István szakedző. Musztács Dániel is tőlük került az ifjúsági válogatottba, ma pedig már a Ferencváros játékosa. Bognár Máté, Szász Imre, Sáfrány Balázs pedig a serdülő válogatott tagja, és behívót kapott Almássy Máté is, de ő sajnos megsérült.
Az akadémiánál a sok helyen már eltűnőben lévő nevelőmunkára is gondot fordítanak, így odafigyelnek a gyerekek tanulmányi eredményeire is, és aki esetleg gyengébben teljesít az iskolai munkájában, az segítséget kap.
– Emellett dr. Lénárt Ágota sportpszichológus is rendszeresen foglalkozik a gyerekekkel. Az is büszkeséggel tölt el, hogy bár vannak néhányan, akik nem mennek felnőttcsapatokhoz, ők is a sportág mellett maradnak. Van, akiből játékvezető lett, és vannak, akik sportszakmai területen tanultak tovább, belőlük egyszer sportvezető lehet.


Így örültek a strandkézis lányok, köztük az akadémia növendéke, Pintér Klaudia a győzelemnek

Az akadémia vezetője elmondta, munkájukhoz nagy segítséget kapnak a bázisiskoláktól, azaz a Diana utcai Általános Iskola és Gimnáziumtól, a Budai Középiskolától és a Kovács Pál Gimnáziumtól. És persze továbbra is várják az olyan gyerekek jelentkezését, akik extra kézilabdaképzésben szeretnének részesülni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Messiék a pénzügyi pályán is aratnak

    Messiék a pénzügyi pályán is aratnak

    A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona érte el a 2017/18-as szezon legnagyobb árbevételét ˜– derült ki a KPMG harmadik alkalommal elvégzett kutatása szerint.

  • Matics: Van jövőnk!

    Matics: Van jövőnk!

    Nem jött össze a bravúr, azonban nincs miért szégyenkeznie a magyar férfi kézilabda-válogatottnak, amely szombat este 25-22-re kikapott a Herningben hazai közönség előtt játszó olimpiai bajnok dán csapattól az világbajnokság első középdöntős mérkőzésén.