EUR: 323,23 Ft
CHF: 286,96 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Extra

Balázs Fecó: Nekem a zenélés az életem

A magyar zenei élet egyik legnépszerűbb egyéniségének, Balázs Fecónak már kisgyerekként is megmutatkozott a tehetsége. Édesanyja korai halála után az apai nagymamája nevelte, a lakásuktól nem messze pedig vándormuzsikusok zenéltek. Az emberek szórakoztatása olyannyira lenyűgözte, hogy a mai napig ez az élete. A zenész a 888.hu-nak adott interjút.

Fotó: Mészáros Diána

– Az egyik fordulópont az életemben az volt, hogy soha senki nem volt zenész a családomban. Négyéves koromban elveszítettem az édesanyámat, így az apai nagymamám nevelt. A Fradi-pályához közel laktunk, ott volt egy gangos bérház, amiről később megszületett A kölkök a hátsó udvarból című dal is. Oda szombat-vasárnap – jó ebédhez szól a nóta jelleggel – jártak ki vándormuzsikusok tangóharmonikával, hegedűvel, és délben eljátszották az akkori slágereket, táncdalokat, de még a népdalokat is. (…) Lebetegedhetett az egyik muzsikus, ekkor vettem a bátorságot – mivel a földszinten laktunk, így föntről nem lehetett látni engem –, kimentem és elkezdtem eljátszani azokat a dalokat, amiket megtanultam hallás után. Ez annyira jól sikerült, hogy a lakók ugyanúgy dobálták le nekem az újságpapírba csomagolt pénzeket az emeletekről, mint a vándormuzsikusoknak. Ez volt az első gázsi életemben, amit a zenélésért kaptam – árulta el a 888-nak Balázs Fecó, akinek nevéhez olyan ikonikus zenekarok köthetők, mint a Neoton, a Taurus vagy a Korál együttes.


– A Korál megszűnt. Balázs Fecó viszont dolgozik továbbra is, ha ugyanis nem dolgozna, az olyan lenne, mintha az orvosai nem adnák oda a gyógyszereit. Nekem a zenélés az életem – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Barátai segítették Cseke Katinkát a fogyásban

  Barátai segítették Cseke Katinkát a fogyásban

  Cseke Katinka fogyásának híre nők ezreinek adott erőt és reményt az elmúlt időszakban. A színésznő bókok százait seperte be, és eldöntötte, szeretne segíteni minél több fogyni vágyó sorstársának, hiszen ő már tudja, egyedül nem megy!

 • Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábor úgy érzi, egy csapásra felnőtt, mikor kisfiúként elveszítette édesapját. A TV2 Csak show és más semmi című műsorának ezüstérmese a mai napig nem tudta elengedni édesapját, mint mondja, élete nehéz helyzeteiben sokszor érzi, mellette van.

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.