EUR: 330,97 Ft
CHF: 301,17 Ft
2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Extra

Balázs Fecó: Nekem a zenélés az életem

A magyar zenei élet egyik legnépszerűbb egyéniségének, Balázs Fecónak már kisgyerekként is megmutatkozott a tehetsége. Édesanyja korai halála után az apai nagymamája nevelte, a lakásuktól nem messze pedig vándormuzsikusok zenéltek. Az emberek szórakoztatása olyannyira lenyűgözte, hogy a mai napig ez az élete. A zenész a 888.hu-nak adott interjút.

Fotó: Mészáros Diána

– Az egyik fordulópont az életemben az volt, hogy soha senki nem volt zenész a családomban. Négyéves koromban elveszítettem az édesanyámat, így az apai nagymamám nevelt. A Fradi-pályához közel laktunk, ott volt egy gangos bérház, amiről később megszületett A kölkök a hátsó udvarból című dal is. Oda szombat-vasárnap – jó ebédhez szól a nóta jelleggel – jártak ki vándormuzsikusok tangóharmonikával, hegedűvel, és délben eljátszották az akkori slágereket, táncdalokat, de még a népdalokat is. (…) Lebetegedhetett az egyik muzsikus, ekkor vettem a bátorságot – mivel a földszinten laktunk, így föntről nem lehetett látni engem –, kimentem és elkezdtem eljátszani azokat a dalokat, amiket megtanultam hallás után. Ez annyira jól sikerült, hogy a lakók ugyanúgy dobálták le nekem az újságpapírba csomagolt pénzeket az emeletekről, mint a vándormuzsikusoknak. Ez volt az első gázsi életemben, amit a zenélésért kaptam – árulta el a 888-nak Balázs Fecó, akinek nevéhez olyan ikonikus zenekarok köthetők, mint a Neoton, a Taurus vagy a Korál együttes.


– A Korál megszűnt. Balázs Fecó viszont dolgozik továbbra is, ha ugyanis nem dolgozna, az olyan lenne, mintha az orvosai nem adnák oda a gyógyszereit. Nekem a zenélés az életem – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek