EUR: 330,96 Ft
CHF: 301,32 Ft
2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Extra

Balázs Klári: titkolta testvére halálát édesanyja előtt

Balázs Klári nagy és hangos családban nőtt fel, mint mondja szüleitől mindent megkapott, amit édesanyjának élete végéig próbált meghálálni a szeretetével. Klári a széltől is óvta imádott anyukáját, eltitkolta előle legidősebb fia halálát is.

Balázs Klári édesanyja elvesztéséről a mai napig könnyezve beszél. Az énekesnő és férje, Korda György huszonhét évig éltek egy fedél alatt Klárika anyukájával, Anna nénivel, aki 95 éves korában hunyt el. Az asszony három évvel a halála előtt elveszítette elsőszülött fiát, Klárika legidősebb testvérét, amit az énekesnő örökre titokban tartott mamája előtt.


– Tíz évvel ezelőtt veszítettem el a bátyám, ami nagy tragédia volt a család életében. Hatan voltunk testvérek, ő volt a legidősebb, anyukám elsőszülött gyermeke. A mama ebben az időben már rég nálunk élt, olykor időskori depresszió gyötörte, és úgy éreztem, rontana az állapotán, ha elmondanám neki a hírt. Egy anyának elveszíteni a gyermekét feldolgozhatatlan kín, én pedig nem akartam az anyukámat kitenni ennek, biztos voltam benne, hogy nagyon letörné, nem akartam, hogy emiatt ő is elmenjen, így soha nem mondtam meg neki, hogy a bátyám meghalt – mesélte Klárika, aki cseppet sem bánta meg, hogy így döntött.

Balázs Klári és édesanyja

– Úgy gondoltam, hogy a tényeken nem tudunk változtatni, a testvérem sajnos elment, a mama pedig belehalhatott volna a bánatba. Ritkán találkoztak és beszéltek, így amikor rákérdezett, hogy mi van vele, bevallom, hazudtam. Igyekeztem kikerülni a kérdésre a választ, vagy csak eltereltem a témát. Kegyes hazugság volt, és ma sem bánom – szögezte le az énekesnő, akinek a mai napig fájó emlék szülei és bátyja halála.


– Ő volt a legidősebb testvérem, mivel nagyon nagy volt a korkülönbség köztünk sosem kerültünk annyira közel egymáshoz, de mélyen megrendített a halála. Olyan volt mint az édesapám, mindketten nagyon öntörvényű és jóképű férfiak voltak – emlékezett vissza nevetve Klárika, aki hozzátette tudta, hogy titkon ő volt édesapja kedvenc gyermeke. – Ugyan ilyet nem illik mondani, de biztosan én voltam neki a legkedvesebb. Mindig vidám és mosolygós voltam, minden bohóckodásba bele lehetett vinni. Én is nagyon szerettem őt, azt is megbocsátottam neki, hogy egy időre elhagyta anyámat egy másik nő miatt, később aztán újra összeházasodtak és haláláig együtt éltek. Nagy kártyás is volt, de sajnos többször veszített mint nyert – emlékezett vissza nevetve Klárika, aki maga is benevez december 9-én a Ladies Open pókerversenyre.

Kapcsolódó Cikkek