2019. július 20., szombat
Illés

Extra

Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

Baronits Gábor úgy érzi, egy csapásra felnőtt, mikor kisfiúként elveszítette édesapját. A TV2 Csak show és más semmi című műsorának ezüstérmese a mai napig nem tudta elengedni édesapját, mint mondja, élete nehéz helyzeteiben sokszor érzi, mellette van.

Fotó: TV2

Hatalmas törést okozott Baronits Gábornak, mikor mindössze tízévesen, hosszú betegség után elveszítette édesapját. A színész azt mondja, egy pillanat alatt felnőtt és míg iskolás társai a hétvégi mókán törték a fejüket, addig ő az elmúlással és az édesapja által hagyott űrrel kellett hogy szembenézzen. – A papám sajnos rákos volt, nagyon hamar elment. Tízévesen megtapasztalni, hogy mi az az elmúlás, egyszerűen felfoghatatlan. Felnőtt emberként sem lehet a halált felfogni, elfogadni lehet csak és megtanulni együtt élni a szerettünk hiányával. Nekem attól a pillanattól, hogy apu elment, egy csapásra megváltozott az életem. Felnőttem, vége lett a felhőtlen gyerekkoromnak, hogy nincsenek gondok. Elkezdtem félni attól, hogy mi lesz ha a papa után bárki mást is elveszíthetek? Megváltoztam és már nem is nagyon találtam a helyem a korosztályomban, mindig az idősebbek társaságát kerestem, velük tudtam inkább megértetni magam – mesélte Gábor, akinek a történtek után édesanyja, Ungár Anikó lett a legnagyobb támasza. Kapcsolatuk a színész szerint abban a pillanatban lett még erősebb, amint édesapja elment.


– Ha lehet, akkor anyukámmal még szorosabb lett a kapcsolatom, mikor aput elveszítettük. Itt maradtunk egymásnak. Mi nem csupán egy anya-fiú páros vagyunk, nekem az anyukám a legjobb barátom is – mesélte a színész, aki a TV2 Csak show és más semmi című műsorban nemrég öt méter magasban kötéltáncolt. Az életveszélyes produkció alatt pedig édesapja adott neki erőt.

Fotó: TV2

– A produkció lelőtt Pápai Jocival és Curtissel az elveszített szeretteinkről meséltünk egymásnak. Az érzés pedig megmaradt bennem a kötéltánc kezdetéig. A magasban apukámra gondoltam, éreztem, hogy velem van. A legnehezebb döntéseknél és az élet fordulópontjain egyébként a mai napig érzem őt. Nagyon sajnálom, hogy nem beszélgethetek vele felnőtt fejjel, még ma is rettenetesen hiányzik és ez sosem fog elmúlni – mondta mély szomorúsággal a hangjában Gábor, aki édesanyjának, Anikónak köszönheti, hogy édesapja emléke egy cseppet sem halványult a fejében az évek alatt.


Fotó: Cser Dániel

– Voltak férfiképek előttem, de nyilván soha senki nem léphetett a papa helyébe. Anyukám előtt le a kalappal, mert életben tartotta bennem apu képét, folyamatosan beszélt róla, mesélt és olykor még a mai napig kérdezem a mamát, hogy “Papa mit csinálna, mit mondana?”. Szeretek hinni abban, hogy látja azokat a pillanatait az életemnek, amik kiemelkedőek és szeretném hinni, hogy ilyenkor büszke rám.

Nem csupán anya-fiú, de baráti kötelék is van kettejük közt Fotó: instagram

 

Csak show és más semmi:

Baronits Gábor a Csak show és más semmi című műsor második helyzettje lett. Mint mondta a verseny alatt szinte egy családdá kovácsolódott a csapat, új barátokra talált.

– A lelkem fáj a testem örül, hogy véget ért a show, hiszen olyan megpróbáltatásokon mentünk át fizikailag az elmúlt hetekben, amihez nem vagyok hozzászokva – nevetett. – Szerintem a televízión keresztül azonban nem tudott olyan világosan átjönni, hogy ez a csapat mennyire összekovácsolódott. Olyanok lettünk mint egy nagy család, ami rettenetesen fog hiányozni. Nagyon szépen köszönöm azt a rengeteg bíztató üzenetet és szavazatot is a nézőktől. Sokat jelent ez nekem, az pedig, hogy a második helyen végeztem ennyi versenyzőből, óriási öröm – lelkendezett Gábor, aki szívesen válaszolt villámkérdéseinkre is.

– Melyik volt a kedvenc produkciód?
– Kedvencet nehezen választanék, így a legnehezebbet emelem ki, ami a rapp volt. Ez után a kötéltáncot mondanám, de a rappelés még azt is felülmúlta.

– Ki volt az a társad, akivel a legszívesebben dolgoztál együtt?
– Nem tudok egyet kiemelni, mindenkivel más miatt volt jó együtt dolgozni.

– Melyik produkciód volt számodra a legviccesebb?
Hot Men Dance, Curtissel, az felülmúlhatatlan volt ebben a kategóriában.

– Melyik a legkedvesebb emlkéked az elmúlt tíz hétről?
– Az összes pillanat, amit átéltem szuper volt. Mind beleégett a retinámba, szívembe, lelkembe. Sajnos a kisfilmekben sokszor nem lehetett átadni, hogy mennyire együtt mozogtunk, lélegeztünk a többiekkel, mennyire összekovácsolt ez minket. Fantasztikus volt!

Kapcsolódó cikkek: 

Csak show és más semmi
Exkluzív! Liptai Claudia és Ördög Nóra: Nincs okunk rivalizálni
Tatár Csilla: A fiam miatt változtam meg
Szandi: Anyu álmát váltottam valóra
Köllő Babett feneke ellopta a showt
Vad csókot váltott Baronits Gábor és Eke Angéla
Richter József: Csavarok tartják össze a karját
Éjjel is magassarkúban jár mosdóba Köllő Babett
Liptai Claudia: Marci elengedett dolgozni

Kapcsolódó Cikkek