EUR: 323,45 Ft
CHF: 290,71 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Debrecen

Betegbarát a KK új weboldala

Egyedi fejlesztésű alkalmazások és modern látványvilág jellemzi a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának új weboldalát, amely hétfőn debütált a felhasználók előtt. A betegek tájékoztatását segítő felületen szakrendelés-, betegségkereső és e-térkép is van.

A klinikai központ az egyetem egységes arculatához illeszkedő, megújult webes felületén mutatja be az intézményt, és annak sokrétű tevékenységét. A fejlesztési munka 2017-ben kezdődött, a megújulás pedig egyaránt vonatkozik a dizájnra, a menüszerkezetre, és a magyar betegellátásban egyedülállónak számító alkalmazásokra. A klinikaikozpont.unideb.hu címen elérhető oldal kialakításánál a legfontosabb szempont az volt, hogy egy olyan beteg- és munkatársbarát weboldal jöjjön létre, amelynek középpontjában az ellátáshoz kapcsolódó információk állnak.


A hagyományosnak tekinthető hírek, események, fotóalbum és dokumentumtár mellett így számos olyan újdonság várja a felhasználókat, amelyek jelentősen megkönnyítik a klinikai központ szolgáltatásai közötti eligazodást. A betegbarát információk a weboldalon folyamatosan bővülnek, az oldal pedig az okostelefonon és tableten való böngészést is megfelelően támogatja. A fejlesztők arra törekedtek, hogy az internetes felületen a lehető legteljesebb mértékben elérhető legyen minden olyan információ, amire a betegeknek és hozzátartozóiknak szükségük lehet.

Az új alkalmazások a klinikai központ munkatársainak mindennapjait is segítik, hozzájárulva a hatékonyabb munkavégzéshez. A könnyen áttekinthető weboldal egyebek mellett ismertetőt ad a központ valamennyi szervezeti egységéről, az alap-, a járó- és a fekvőbeteg-ellátásról, az elérhető diagnosztikai lehetőségekről, a klinikák betegellátó, oktatói, kutatói tevékenységéről, valamint a betegtámogató szervezetekről is. Kereső könnyíti meg a klinikai központ csaknem 300 szakrendelése és a hozzájuk tartozó rendelők közti eligazodást: tájékoztatást kapunk a rendelések helyéről és idejéről, és arról is, hogy szükséges-e előjegyzés, illetve beutaló. A klinikai központ új, adatbázisalapon működő weboldalának létrehozása során kulcsfontosságú volt, hogy a fellelhető tartalmak naprakészek legyenek, a rendszer pedig mindezt lehetőleg automatikusan biztosítsa. Így működik az Európában egyedülállónak számító, a szervezeti struktúrát bemutató interaktív organogram is, amely mindig aktuális információkat jelenít meg az oldal látogatói számára.


Az újonnan kifejlesztett alkalmazásoknak köszönhetően az oldal egyik legígéretesebb funkciója a több, mint 1000 szakember adatait tartalmazó orvoskereső. Ez az egyetem rendszereivel integráltan működik, a keresett doktorról pedig – különböző adatbázisokból nyert információk alapján – teljes körű profilt kínál a felhasználónak. A szakemberrel – egy űrlap segítségével – akár közvetlenül is fel tudjuk venni a kapcsolatot. Hasznos, hogy az alkalmazások háromféle keresési módszerrel nyújtanak lehetőséget a szakrendelések, az orvosi információk és a betegségek gyors keresésére. Ez utóbbi szintén újdonság a weboldalon.

A betegségkereső alapját a klinikai központ által kiadott Egészségközpont Magazinban megjelent tartalmak, az ott fellelhető ismeretanyag képezi. Az alkalmazás segítségével a korábbi cikkek és betegségleírások között tudunk keresni: jelenleg 140 betegség kialakulásáról, tüneteiről és kezelési lehetőségeiről tájékozódhatunk. A klinikai központ épületei, szolgáltatásai közötti eligazodásban az online térkép segíti a felhasználókat. A térkép a tervek szerint új funkciókkal bővül a későbbiekben, a szakrendelés-, az orvos- és a betegségkereső adatbázis ugyanakkor folyamatosan frissül és bővül.

Kapcsolódó Cikkek