EUR: 336,50 Ft
CHF: 313,32 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Debrecen

Betegbarát lett a KK új weboldala

Egyedi fejlesztésű alkalmazások és modern látványvilág jellemzi a Debreceni Egyetem Klinikai Központ új weboldalát, amely hétfőn debütált a felhasználók előtt. A betegek tájékoztatását segítő felületen szakrendelés-, betegségkereső és e-térkép is van.

A Klinikai Központ egységes egyetemi arculathoz illeszkedő, megújult webes felületén mutatja be az intézményt és annak sokrétű tevékenységét. A fejlesztési munka 2017-ben kezdődött, a megújulás pedig egyaránt vonatkozik a designra, az egységes menüszerkezetre és a magyar betegellátásban egyedülállónak számító alkalmazásokra. Az klinikaikozpont.unideb.hu címen elérhető oldal kialakításánál a legfontosabb szempont az volt, hogy egy olyan beteg- és munkatársbarát weboldal jöjjön létre, amelynek fókuszában az ellátáshoz kapcsolódó információk állnak.


A hagyományosnak tekinthető hírek, események, fotóalbum és dokumentumtár mellett így számos olyan újdonság várja a felhasználókat, amelyek jelentősen megkönnyítik a Klinikai Központ szolgáltatásai közötti eligazodást. A betegbarát információk a weboldalon folyamatosan bővülnek, az oldal pedig az okos telefonon és tableten való böngészést is megfelelően támogatja. A fejlesztők arra törekedtek, hogy az internetes felületen a lehető legteljesebb mértékben elérhető legyen minden olyan információ, amire a betegeknek és hozzátartozóiknak szükségük lehet.

Az új alkalmazások a Klinikai Központ munkatársainak mindennapjait is segítik, hozzájárulva a hatékonyabb munkavégzéshez. A könnyen áttekinthető weboldal egyebek mellett ismertetőt ad a központ valamennyi szervezeti egységéről, az alap-, a járó- és a fekvőbeteg-ellátásról, az elérhető diagnosztikai lehetőségekről, a klinikák betegellátó, oktatói, kutatói tevékenységéről, valamint a betegtámogató szervezetekről is. Kereső könnyíti meg a Klinikai Központ csaknem 300 szakrendelése és a hozzájuk tartozó szakrendelők közti eligazodást: tájékoztatást kapunk a szakrendelők helyéről, a rendelési időről és arról is, hogy szükséges-e előjegyzés, illetve beutaló. A Klinikai Központ új, adatbázisalapon működő weboldalának létrehozása során kulcsfontosságú volt, hogy a fellelhető tartalmak naprakészek legyenek, a rendszer pedig mindezt lehetőleg automatikusan biztosítsa. Így működik az Európában egyedülállónak számító, a szervezeti struktúrát bemutató interaktív organogram is, amely mindig aktuális információkat jelenít meg az oldal látogatói számára.


Az újonnan kifejlesztett alkalmazásoknak köszönhetően az oldal egyik legígéretesebb funkciója a több mint 1000 szakember adatait tartalmazó orvoskereső. Ez az egyetem rendszereivel integráltan működik, a keresett orvosról pedig – különböző adatbázisokból nyert információk alapján – teljes körű profilt kínál a felhasználónak. A szakemberrel – egy űrlap segítségével – akár közvetlenül is fel tudjuk venni a kapcsolatot.  Hasznos, hogy az alkalmazások háromféle keresési módszerrel nyújtanak lehetőséget a szakrendelések, az orvosi információk és a betegségek gyors keresésére. Ez utóbbi szintén újdonság a weboldalon.

A betegségkereső alapját a Klinikai Központ által kiadott Egészségközpont Magazinban megjelent tartalmak, az ott fellelhető ismeretanyag képezi. Az alkalmazás segítségével a korábban megjelent cikkek és betegségleírások között tudunk keresni: jelenleg 140 betegség kialakulásáról, tüneteiről és kezelési lehetőségeiről tájékozódhatunk. A Klinikai Központ épületei, szolgáltatásai közötti eligazodásban az online térkép segíti a felhasználókat. A térkép a tervek szerint új funkciókkal bővül a későbbiekben, a szakrendelés-, az orvos-, és a betegségkereső adatbázis ugyanakkor folyamatosan frissül és bővül.

Kapcsolódó Cikkek

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.