EUR: 323,90 Ft
CHF: 292,33 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Székesfehérvár

Betlehemi szép csillag

Textil, fa, papír, agyag és gyapjú – az adventi várakozás harmóniáját dicsérik.

A Betlehemi szép csillag kiállításon a 16. alkalommal meghirdetett pályázat legszebb munkáit állították ki a Szent Korona Galériában. Spányi Antal megyés püspök az alkotásokat dicsérve azok megszületéséről, elkészítésükről azt fogalmazta meg: a legszebb történet üzenete érik meg a kézművesek lelkében.


Radetzky Jenő is méltatta az alkotásokat Fotó: ÖKK

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete felhívására ifjúsági és felnőtt kategóriában hivatásos kézművesek és műkedvelő alkotók, alkotócsoportok is jelentkeztek, mintegy hatvanan, kizárólag természetes anyagokból készült alkotásokkal. Összesen 48 betlehemet állítottak ki idén, köztük újszerű ötletekkel, fehér papírcsodával, fával, agyaggal, sóskúti mészkővel, vagy az „Angyali sereggel”, amelyben minden angyalka egy-egy gyerek alkotása, tudtuk meg Szenczi Jánosné egyesületi elnöktől. Spányi Antal megyés püspök beszédében méltatta a kézművesek kitartását, amely a szép hagyományhoz kapcsolódik. A betlehemek megformálásáról, egy alkotás megszületéséről és annak öröméről úgy vélte, megérik az emberben a legszebb történet üzenete. Létrejön az ember szívében és a lelkében a találkozás, ami a lényege ennek a legszebb történetnek.

A kiállítást Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg, aki a kézművességgel kapcsolatban a megbecsülését fejezte ki. Elmondta, az egészséges lelkületű, alkotó ember értéket, maradandót akar létrehozni – a lelkéből akar teremteni, valamit átadni másoknak. Aki hittel él, az Jézusnak, Istennek is szépet akar alkotni.


A Szent Korona Galériában december 22-ig nemcsak a pályázatra beérkezett művek, hanem az egyesület húszéves évfordulója alkalmából készült kiállítás is látható. A rendezvényen a Hermann László Zeneiskola növendékei énekeltek.

Összesen 8 gyermeket, 3 gyermekcsoportot, 5 felnőttet és 1 felnőttcsoportot díjaztak.

Kapcsolódó Cikkek