2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb Debrecen

Bicikliket kaptak a várostól a négyes ikrek

Két éve november 24-én jöttek világra a debreceni négyes ikrek. Az ünnepekre való tekintettel december 12-én otthonukban látogatta meg őket Széles Diána alpolgármester, hogy a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében karácsonyi ajándékot adjon át a gyermekeknek.

Az önkormányzat egész évben figyelemmel kíséri a debreceni négyes ikrek fejlődését. A gyermekek hétköznapi felügyeletéről a Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye gondoskodik, és folyamatosan kapcsolatban van a szülőkkel, hogy segítsék a kicsik fejlődését. A szülőkkel egyeztetve térítésmentesen a hét minden munkanapján, napi 8 órában a debreceni önkormányzat egy kisgyermeknevelőt biztosít az ikrek hároméves koráig.


A debreceni négyes ikrek 2016. november 24-én születtek a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. Dr. Póka Róbert professzor, klinikaigazgató és dr. Jenei Katalin szülész-nőgyógyász három lányt és egy fiút segített világra. Boglárka, Flóra, Jázmin és István egészségesek, és ebben az évben ünnepelték második születésnapjukat. Érdekesség, hogy a gyermekek édesapja harminckét éve szintén négyes ikerként született, és akkor szintén az orvosi csapat tagja volt dr. Póka Róbert, aki most a következő generáció világrajövetelét is segítette.

Széles Diána alpolgármester adta át az ajándékot a gyerkőcöknek

Magyarországon a számítások szerint 400-500 ezer szülésre jut egy négyes iker. Mivel az országban egy évben átlagosan 90 ezer gyermek születik, négy-öt évente jönnek világra négyes ikrek. Az ikerterhességnek nagyobb az esélye, ha lombikos eljárásban fogannak meg a gyermekek, a debreceni pár esete így még különlegesebb, hiszen ezek a babák természetes úton fogantak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.