EUR: 336,31 Ft
CHF: 314,10 Ft
2020. január 25., szombat
Pál

Egyéb Debrecen

Bicikliket kaptak a várostól a négyes ikrek

Két éve november 24-én jöttek világra a debreceni négyes ikrek. Az ünnepekre való tekintettel december 12-én otthonukban látogatta meg őket Széles Diána alpolgármester, hogy a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében karácsonyi ajándékot adjon át a gyermekeknek.

Az önkormányzat egész évben figyelemmel kíséri a debreceni négyes ikrek fejlődését. A gyermekek hétköznapi felügyeletéről a Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye gondoskodik, és folyamatosan kapcsolatban van a szülőkkel, hogy segítsék a kicsik fejlődését. A szülőkkel egyeztetve térítésmentesen a hét minden munkanapján, napi 8 órában a debreceni önkormányzat egy kisgyermeknevelőt biztosít az ikrek hároméves koráig.


A debreceni négyes ikrek 2016. november 24-én születtek a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. Dr. Póka Róbert professzor, klinikaigazgató és dr. Jenei Katalin szülész-nőgyógyász három lányt és egy fiút segített világra. Boglárka, Flóra, Jázmin és István egészségesek, és ebben az évben ünnepelték második születésnapjukat. Érdekesség, hogy a gyermekek édesapja harminckét éve szintén négyes ikerként született, és akkor szintén az orvosi csapat tagja volt dr. Póka Róbert, aki most a következő generáció világrajövetelét is segítette.

Széles Diána alpolgármester adta át az ajándékot a gyerkőcöknek

Magyarországon a számítások szerint 400-500 ezer szülésre jut egy négyes iker. Mivel az országban egy évben átlagosan 90 ezer gyermek születik, négy-öt évente jönnek világra négyes ikrek. Az ikerterhességnek nagyobb az esélye, ha lombikos eljárásban fogannak meg a gyermekek, a debreceni pár esete így még különlegesebb, hiszen ezek a babák természetes úton fogantak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.