EUR: 323,61 Ft
CHF: 291,90 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb X.kerület

Bokrétaünnepet tartottak az Eiffel Műhelyházban

Bokrétaünnepet tartottak a Magyar Állami Operaház Kőbányai úti Eiffel Műhelyházában. Az épületet 2019-ben lehet használatba venni, áprilistól kezdve fokozatosan bővül kívül, belül − tájékoztatott az MTI.

Jövőre már játszhatnak is a kőbányai létesítményben
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A bokrétaünnepséget a hagyományok szerint akkor tartják, amikor az építőipari munkások elérik az épület legmagasabb pontját. Gönczöl Péter, a kivitelező Strabag Kft. ügyvezetője az eseményen emlékeztetett, hogy az Eiffel Műhelyházban sok kézi munkát igénylő feladat van, így többek között az újjáépített, újrafalazott homlokzati rész, de új technológiák is kerültek az épületbe, mint például a monumentális pakett fal. Az ügyvezető kiemelte, hogy a munka dandárja már készen van.


A szerkezet már kész
MTI/Máthé Zoltán

Marosi Miklós építész, az Eiffel Műhelyház beruházástervezője azt hangsúlyozta, nem akarnak egy Ybl Miklós által tervezett palotával versenyezni, hiszen a műhelyház ipari műemlék. Ezért itt nem márványokkal és aranyozott falfelületekkel kívánják a pompát adni, hanem az ipari miliőhöz illő anyaghasználattal.

Ókovács Szilveszter elárulta, Puccini köré építik a mostani évadot
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Magyar Állami Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter arról is szólt, hogy a nemrég kezdődött évadot Giacomo Puccini és barátai alkotásainak szentelik. A Puccini Itáliája elnevezésű tematikus évadban a szerző összes művét bemutatják.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek