2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Belföld

Vizsgálja az ügyészség a Botka Lászlót is érintő feljelentését

Szabó Bálint, a Szeviép-károsultak egy részének képviselője a Legfőbb Ügyészség korrupciós és szervezett bűnözés elleni ügyek főosztályán tett feljelentés, annak gyanújával, hogy a nemrég első fokon lezárult perben feltehetőleg politikai befolyásra nem vizsgálták a mélyebb összefüggéseket.  Az ügyészség a feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségnek (KNYF) továbbította.

Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője érdeklődésünkre közölte: a feljelentést szombaton továbbították a KNYF-nek. Szabó Bálint bűnszervezetben elkövetett csődbűntett, pénzmosás, tiltott pártfinanszírozás, hivatali visszaélés, vesztegetés és más bűncselekmények gyanújával fordult a Legfőbb Ügyészséghez – tudta meg a Magyar Idők.


A lap beszámolója szerint a jogász leírta: információik szerint Botka László, Szeged MSZP-s polgármestere és Ujhelyi István, a párt politikusa a Szeviép vezetői­vel közösen 2008-ban úgy döntöttek, hogy a jelentős önkormányzati bevételekkel rendelkező céget hagyják bedőlni, a pénzt pedig kampánycélokra vonják ki a társaságból. Az ebből adódó problémákat a helyi hatóságok és politikai befolyásuk segítségével akarták elsimítani, s Szabó szerint ez meg is történt.

Korábban a Szeviép három egykori vezetőjét elsőfokú ítéletben letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Járásbíróság csődbűntett miatt. Szabó Bálint reméli, hogy a KNYF teljes körűen feltárja a tényállást, és ezáltal politikus bűnözők is a hatóság látókörébe kerülnek – árulta el a jogász a lapnak.


Szabó Bálint kijelentette: feljelentést tesz a szegedi Jobbik alapszervezetétől érkezett fenyegetés miatt is, ami szerinte azt jelzi, hogy a Szegeden is összeállt MSZP–Jobbik-koalíció példa nélküli mélységekbe süllyedt Botka védelmében – írja a Magyar Idők.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Ennyit kapott a sikkasztó közös képviselő

  Ennyit kapott a sikkasztó közös képviselő

  Csalás és sikkasztás miatt négy év két hónap börtönbüntetésre ítélt a Budaörsi Járásbíróság hétfőn, első fokon egy százhalombattai közös képviselőt, társa két év felfüggesztett szabadságvesztést kapott – közölte a Budapest Környéki Törvényszék az MTI-vel.

 • Hatalmas stresszt okozhat a karácsonyi készülődés

  Hatalmas stresszt okozhat a karácsonyi készülődés

  Az év végén egyre nagyobb nyomás nehezedik az emberekre az ajándékvásárlás, a karácsonyfa- és díszbeszerzés, valamint a sütés-főzés miatt – mondta Kalamár Hajnalka pszichológus hétfőn az M1 aktuális csatornán.

 • Fidesz: Az ellenzék nem szavazta meg a bírói és ügyészi béremelést

  Fidesz: Az ellenzék nem szavazta meg a bírói és ügyészi béremelést

  Az ellenzék megint mást mond és mást cselekszik, nem szavazták meg ugyanis a bírák és az ügyészek illetményemelését sem a parlamentben, pedig azt az elmúlt években többször hangosan követelték – mondta Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.