EUR: 319,71 Ft
CHF: 280,54 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Belföld

Vizsgálja az ügyészség a Botka Lászlót is érintő feljelentését

Szabó Bálint, a Szeviép-károsultak egy részének képviselője a Legfőbb Ügyészség korrupciós és szervezett bűnözés elleni ügyek főosztályán tett feljelentés, annak gyanújával, hogy a nemrég első fokon lezárult perben feltehetőleg politikai befolyásra nem vizsgálták a mélyebb összefüggéseket.  Az ügyészség a feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségnek (KNYF) továbbította.

Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője érdeklődésünkre közölte: a feljelentést szombaton továbbították a KNYF-nek. Szabó Bálint bűnszervezetben elkövetett csődbűntett, pénzmosás, tiltott pártfinanszírozás, hivatali visszaélés, vesztegetés és más bűncselekmények gyanújával fordult a Legfőbb Ügyészséghez – tudta meg a Magyar Idők.


A lap beszámolója szerint a jogász leírta: információik szerint Botka László, Szeged MSZP-s polgármestere és Ujhelyi István, a párt politikusa a Szeviép vezetői­vel közösen 2008-ban úgy döntöttek, hogy a jelentős önkormányzati bevételekkel rendelkező céget hagyják bedőlni, a pénzt pedig kampánycélokra vonják ki a társaságból. Az ebből adódó problémákat a helyi hatóságok és politikai befolyásuk segítségével akarták elsimítani, s Szabó szerint ez meg is történt.

Korábban a Szeviép három egykori vezetőjét elsőfokú ítéletben letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Járásbíróság csődbűntett miatt. Szabó Bálint reméli, hogy a KNYF teljes körűen feltárja a tényállást, és ezáltal politikus bűnözők is a hatóság látókörébe kerülnek – árulta el a jogász a lapnak.


Szabó Bálint kijelentette: feljelentést tesz a szegedi Jobbik alapszervezetétől érkezett fenyegetés miatt is, ami szerinte azt jelzi, hogy a Szegeden is összeállt MSZP–Jobbik-koalíció példa nélküli mélységekbe süllyedt Botka védelmében – írja a Magyar Idők.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek