EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Egyéb Szeged

„Botka Lászlót bilincsben és vezetőszáron fogják elvinni”

Ezt mondta a Szeviép-károsultak jogi képviselője, aki szerint politikusok, a cégek felszámolói, a volt szegedi főügyész és a volt városi rendőrkapitány is érintett a botrányban. Mindezért a Legfőbb Ügyészségen tett feljelentést – jelentette be Szabó Bálint jogász szegedi sajtótájékoztatóján.

– A Szeviép-botrány nem a három elítélt cégvezetőnek az ügye, hanem Botka László személyes büntetőügye – mondta Szabó Bálint keddi sajtótájékoztatóján, amikor bejelentette, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen. A jogász úgy véli, 2008-ban a szegedi vezető politikusok dönthettek úgy, hogy a Szeviépbe talicskázzák a pénzt.


Előkerülhet a bilincs? Szabó Bálint feljelentést tett Botka László ellen

– Nemcsak a politikusok, hanem a cégek felszámolói is érintettek lehetnek, ahogy a volt városi főügyész és a volt városi rendőrkapitány is. Botka Lászlót bilincsben és vezetőszáron fogják elvinni – fogalmazott Szabó.

A jogász kitért Ujhelyi István exsofőrjére, Báló Tamásra is, aki korábban a Szeviép-leányvállalat, a Biztonsági Üzem Kft. ügyvezetője volt, most a Szegedi Repülőteret vezeti.


– A múlt heti bírósági ítélet kimondja, hogy bűncselekménnyel szerzett pénz került Báló Tamáshoz, ezért feljelentést tettem bűnpártolás, pénzmosás és csődbűncselekmény miatt. Azt tudjuk, hogy kinek adták a több mint 400 millió forintot, de azt még nem, hogy ő hova tette. Ettől az eljárástól fogjuk várni, hogy ez kiderüljön – magyarázta.

Szabó szintén kedden nyújtott be kérelmet Botka László polgármesternek, hogy a következő közgyűlésre állítsanak fel egy a Szeviép-ügyet vizsgáló önkormányzati bizottságot. – Erre 24 órás ultimátumot adtam a polgármesternek – tette hozzá.

Az esemény közben Botka László munkatársai egy olyan közleményt osztogattak, amelyben Lázár János kutyájának titulálják a Szeviép-károsultak jogi képviselőjét. A minap írtuk meg, hogy dokumentumokkal igazolható: a szocialista városvezetés és Botka László vastagon összefüggésbe hozható a Szeviéppel.

Kapcsolódó Cikkek