EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Egyéb Szeged

„Botka Lászlót bilincsben és vezetőszáron fogják elvinni”

Ezt mondta a Szeviép-károsultak jogi képviselője, aki szerint politikusok, a cégek felszámolói, a volt szegedi főügyész és a volt városi rendőrkapitány is érintett a botrányban. Mindezért a Legfőbb Ügyészségen tett feljelentést – jelentette be Szabó Bálint jogász szegedi sajtótájékoztatóján.

– A Szeviép-botrány nem a három elítélt cégvezetőnek az ügye, hanem Botka László személyes büntetőügye – mondta Szabó Bálint keddi sajtótájékoztatóján, amikor bejelentette, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen. A jogász úgy véli, 2008-ban a szegedi vezető politikusok dönthettek úgy, hogy a Szeviépbe talicskázzák a pénzt.


Előkerülhet a bilincs? Szabó Bálint feljelentést tett Botka László ellen

– Nemcsak a politikusok, hanem a cégek felszámolói is érintettek lehetnek, ahogy a volt városi főügyész és a volt városi rendőrkapitány is. Botka Lászlót bilincsben és vezetőszáron fogják elvinni – fogalmazott Szabó.

A jogász kitért Ujhelyi István exsofőrjére, Báló Tamásra is, aki korábban a Szeviép-leányvállalat, a Biztonsági Üzem Kft. ügyvezetője volt, most a Szegedi Repülőteret vezeti.


– A múlt heti bírósági ítélet kimondja, hogy bűncselekménnyel szerzett pénz került Báló Tamáshoz, ezért feljelentést tettem bűnpártolás, pénzmosás és csődbűncselekmény miatt. Azt tudjuk, hogy kinek adták a több mint 400 millió forintot, de azt még nem, hogy ő hova tette. Ettől az eljárástól fogjuk várni, hogy ez kiderüljön – magyarázta.

Szabó szintén kedden nyújtott be kérelmet Botka László polgármesternek, hogy a következő közgyűlésre állítsanak fel egy a Szeviép-ügyet vizsgáló önkormányzati bizottságot. – Erre 24 órás ultimátumot adtam a polgármesternek – tette hozzá.

Az esemény közben Botka László munkatársai egy olyan közleményt osztogattak, amelyben Lázár János kutyájának titulálják a Szeviép-károsultak jogi képviselőjét. A minap írtuk meg, hogy dokumentumokkal igazolható: a szocialista városvezetés és Botka László vastagon összefüggésbe hozható a Szeviéppel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.