2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb XIII.kerület

Bronzérmesek a Vasas-birkózók

A Vasas SC birkózói az Extra Ligából való tavalyi kiesés után az NB I-ben szerepelnek a felnőtt csapatbajnoki küzdelmekben, ahol végül a papírformának megfelelően harmadik helyen végeztek.

Telt ház és nagyszerű verseny volt a Tüzér utcában (Fotó: vasassc.hu)

A piros-kék birkózók a kétfordulós rendszerű lebonyolítás első körében még májusban a Honvéddal, a Tatabányával és az Érddel találkoztak a Tüzér utcában. A visszavágóra és a végső helyezések eldöntésére most rendeztek versenyt, amelyben a mieink a Tatabánya és az Érd ellen is 8-0-s győzelmet arattak. A jelenlegi erőviszonyokat elnézve a Honvéd legyőzése nem tűnt reálisnak, Ubránkovics Csaba szakosztályvezető ezért több versenyzőjét is pihentette, így a mi versenyzőink a csoport második helyén végeztek, majd a másik NB I-es csoport második helyezettjével mérkőzhettek meg a bronzéremért.
A BVSC elleni dupla éremcsata 6-2, 6-2-es Vasas-győzelmet hozott, így az idei NB I-es kiírás harmadik helyén a Vasas végzett.


Ubránkovics Csaba szakosztály-igazgató állhatott fel a dobogó harmadik fokára (Fotó:vasassc.hu)

– Elégedett vagyok, azt gondolom, ennyi volt a csapatban – mondta a vasassc.hu-n Ubránkovics Csaba. – Nálunk továbbra is mindenki munka mellett birkózik, és van, aki csak erre az alkalomra csatlakozott hozzánk, hogy valamennyi súlycsoportban ki tudjunk állni. Ebből a szempontból le a kalappal a fiúk hozzáállása előtt. Külön kiemelném Fodor Tamást, Ferencz Gábort, Szakolczi Zoltánt, Kmegy Dánielt és a fáradhatatlan Wöller Gergőt, akik remek győzelmekkel segítettek minket. Idén a Honvédot nem lehetett legyőzni, de jövőre megcélozzuk az Extra Ligába való visszajutást.
A jó hangulatban, három szőnyegen zajló NB I-es viadalt végül a Honvéd nyerte meg, így ők folytathatják jövőre a legmagasabb osztályban, a Dorog és a Tatabánya viszont kiesett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.