2019. október 20., vasárnap
Vendel

Külföld

Brutálisan leverték a rendőrök a Macron ellen tüntető tömeget – Videó!

Képeken, videókon látható, ahogy minden eddiginél brutálisabban léptek fel a francia rendőrök a már negyedszer utcára vonuló sárgamellényesek ellen, akik a francia fővárosban és nagyobb városokban tüntettek a kormány gazdaságpolitikája ellen.

A szombati tüntetésen a francia híradások szerint 125 ezren vettek részt, ami ugyan nagyjából megegyezik az egy héttel korábbi számokkal, de a rendőrség minden eddiginél több, pontosan 974 embert vett őrizetbe.


A francia rendőrök nemcsak ebben a kategóriában voltak szorgosak, hanem a demonstrálók elleni brutális fellépésben is, azaz a gumilövedékekkel való oszlatásban, vízágyúzásban és a gumibotozásban. Az interneten rengeteg kép kering a kemény hatósági akciók eredményéről – írja az Origo.

Ezen a tüntetésekről készült légifelvételen jól látszik, hogy a rendőrség nem riadt vissza a tömegoszlató fegyverek használatától.


A rendőrök ezt sárgamellény nélküli fiút sem kímélték, 8 rendőr brutalitása után az arca roncsolódott és elvesztheti az egyik szemét.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Százezrek tüntettek Rómában a bevándorláspárti, új olasz kormány ellen 

  Százezrek tüntettek Rómában a bevándorláspárti, új olasz kormány ellen 

  Ahogy a magyarországi békemenetre, úgy a Matteo Salvini által meghirdetett Olasz büszkeség napjára is az ország minden szegletéből tízezrek érkeztek az olasz fővárosba, hogy a Giuseppe Conte vezette baloldali olasz kormány, illetve annak migránsbarát intézkedései ellen tüntessenek – számol be a Magyar Nemzet.

 • Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata

  Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata

  Új alapokra helyeződhet Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kapcsolata a magyar gazdaság fejlődésének köszönhetően – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter Washingtonban, miután találkozott Krisztalina Georgievával, az IMF új vezérigazgatójával.

 • Megtörtént az első női űrséta!

  Megtörtént az első női űrséta!

  Először hajtott végre űrsétát kizárólag női űrhajóscsapat pénteken. Jessica Meir és Christina Koch, a Nemzetközi Űrállomás (ISS) két amerikai űrhajósa a csaknem hét órásra nyúlt pénteki űrsétán az állomás akkumulátorait cserélte ki.