EUR: 323,61 Ft
CHF: 291,90 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Szolnok

Cannabisültetvényt számoltak fel a rendőrök

Kertészkedni jó dolog, de vannak olyan növények, amelyeket a magyar hatóságok nem szívesen látnak az udvarokon vagy máshol, cserepekben. Ezek közé tartozik a marihuána is, ám egyesek fogyasztás vagy árusítás céljából vállalják a kockázatot. Történetünk főhőse is lapot húzott tizenkilencre, csak nem lett belőle huszonegy.

Lámpák és szellőzőrendszer is segítette a növények fejlődését

A rendőrök november 29-én tartottak nagyszabású házkutatást a szolnoki férfi házában. Az egyenruhások igen alapos munkát végeztek, aminek eredményeként az épület padlásán egy komplett marihuánaneveldét találtak. Az akkurátusan berendezett helyiségben csaknem hetven tő cseperedett, fejlődésüket profi felszerelések és vegyszerek segítették, sőt a rendőrök még szakirodalmat is találtak. Ha mindez nem lett volna elég, csomagolóanyag és digitális mérleg is előkerült, amiből a nyomozók arra következtettek, hogy a 36 éves férfi nemcsak termesztette, hanem árulta is a kábítószert. Természetesen minden eszközt lefoglalt a hatóság.


Eladásra kész termékeket is találtak a rendőrök a házkutatáskor

A „Tisza” Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály emberei elfogták a „kertészt”, és előállították a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol kábítószer-kereskedelem miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Kapcsolódó Cikkek