EUR: 323,61 Ft
CHF: 291,90 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Zalaegerszeg

Cél: a családi élet és a munka összehangolása

A Flex lett a zalaegerszegi Családbarát Munkahely díj nyertese. Az Egyre nő az esély című projekt kutatása azt bizonyítja, hogy a vállalat elkötelezett a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésében.

Városunkban  fontos célkitűzés a család szerepének megerősítése, ezért az önkormányzat és az Esély Európára Egyesület az alapfeladatokon túl kiegészítő szolgáltatásokat valósított meg a programban, amelynek részeként megalapították a helyi Családbarát Munkahely díjat, amihez előzetesen kérdőíves felmérést végeztek.


Elsősorban nem az anyagi szempontokat emelték ki, tehát nem az volt a lényeges, hogy milyen fizetést vihetnek haza a munkavállalók, hanem hogy milyen segítséget és támogatást kapnak a munkahelyüktől. Szempont volt, hogy gyes, gyed után van-e lehetőségük a kisgyermekes édesanyáknak visszatérniük a munka világába, illetve hogy mennyire adottak a továbbképzési lehetőségek. A helyi vizsgálat a több mint 50 főt foglalkoztató vállalatokat érintette. A szakmai zsűri pontozta azt is, hogy a cégek mennyire vonják be munkavállalóik gyermekeit és házastársait, párjait saját körű rendezvényeikbe. Kiemelték, hogy nemcsak a gyermekesek igényelnek figyelmet, hanem a családalapítás előtt állók is, hogy legyen idejük párkapcsolatot találni, és azok is, akik idős szüleiket ápolják. Gecse Péter alpolgármester megemlítette, a díj elbírálásánál fontos szempont volt, hogy a családbarát közösségi erő stratégiai ágazatként jelenjen meg egy cég mindennapjaiban. A Flexnél – ha lassan is, de – mindez kialakult, sőt a jövőben is stratégiai fontosságú elemként tekintenek a családbarát munkahelyi légkör megteremtésére, megtartására. – A Flex 10 éve tudatosan építi stratégiáját – nyilatkozta Péter Ágota, zalaegerszegi gyáregység igazgatója, hozzátéve, az elismerés arra ösztönzi őket, hogy újabb megvalósítandó célokat tűzzenek ki maguk elé, hiszen a családbarát szó egy cég életében ma már versenyképességet, vonzerőt jelent a piacon.

Sajnos még mindig megfigyelhető az a szomorú tendencia, hogy tízből talán ha három munkahely támogatja a rugalmas munkaidőt, a távmunkát, vagy hogy a gyermeket a bevihessék magukkal a dolgozók a munkahelyre. Míg külföldön egyre több a pozitív példa, itthon ezen a téren még lehetne fejlődni. Addig is marad a nagyszülői segítség, a táborozás, a bébiszitter, de jó tudni, hogy egyre több cég, köztük multinacionális vállalatok is, hajlandók változtatni az elavult szemléleten, mert jó és eredményes munkavállaló csak az tud lenni, akinek egyensúlyban van a magánélete és a munkája, ezzel is kerülve a felesleges stresszfaktorokat. A családbarát munkahelyi környezet megteremtésének sok olyan apróbb összetevője van, amely nem is annyira pénzt, mint inkább megfelelő hozzáállást igényel. A munkaadónak is érdeke, hogy a dolgozónak kellemesebb legyen a munkahelyen eltöltött idő, így lojálisabb és motiváltabb munkaerőként igazi kinccsé válhasson cége számára.


A szakmai zsűri pontozta azt is, hogy a cégek mennyire vonják be munkavállalóik gyermekeit, illetve házastársait saját rendezvényeikbe , a Flexnek sikerült !

 

 

A FLEX 10 éve tudatosan építi stratégiáját – mondta Péter Ágota. A gyáregység magyarországi elnöke , az elismerés arra ösztönzi őket, hogy újabb megvalósítandó célokat tűzzenek ki maguk elé

Zalaegerszegen is fontos célkitűzés a család társadalmi szerepének megerősítése

Kapcsolódó Cikkek