EUR: 334,57 Ft
CHF: 311,43 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb Miskolc

Cseh Tamás-emlékest a MüHában

Január 9-én az év első Művészetek Háza-programja egy különleges Cseh Tamás-emlékest lesz. Népszerű színészek és neves zenészek álltak össze, hogy a tíz éve elhunyt művész életművéből összeállítsanak egy estére való dalcsokrot. A koncert 19 órakor kezdődik.

A legendás énekes-gitáros-dalszerző 1970-ben találkozott Bereményi Gézával, akivel egynapi ismeretség után elkezdtek dalokat szerezni. Első lemezük, amelyhez Másik János csatlakozott zeneszerzőnek, 1977-ben, Levél nővéremnek címmel jelent meg. 2008-ban adták ki Cseh Tamás utolsó, Fel nagy örömre című karácsonyi lemezét. Már életében is több elismerést kapott, 1992-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét, 2001-ben Kossuth-díjat (Bereményi Gézával együtt), valamint több díszpolgári címet. Szobrát 2013. szeptember 6-án avatta fel a XI. kerületi önkormányzat Budapesten. A művész idén lett volna 75 éves.


Ismert színészek és énekesek emlékeznek a művészre
fotó: Lokál

2009. augusztus 7-én kellett elbúcsúznunk Magyarország XX. századi krónikásától, Cseh Tamástól. Számtalan emlékműsor született már azóta, más-más koncepcióval, előadókkal. A 2012-ben bemutatott Születtem Magyarországon című koncert méltó megemlékezés volt az ikonikus előadó életművére. Hrutka Róbert sajátos hangszerelésében, neves színművészek előadásában hangoztak el a Bereményi Géza, Másik János, Novák János és Cseh Tamás által megírt dalok.

Udvaros Dorottya is fellép az emlékkoncerten – fotó: Lokál

A mostani esten az alkotók a Cseh Tamás-életmű legfontosabb dalait szeretnék bemutatni a közönségnek, egy újragondolt műsorral és új fellépőkkel kiegészítve. A produkció zenei vezetője, a dalok hangszerelője továbbra is Hrutka Róbert. A legendás dalokat Für Anikó, Nagy-Kálózy Eszter, Udvaros Dorottya, Kálloy Molnár Péter, Nagy Dániel Viktor, Rudolf Péter és Szegezdi Róbert adja elő.


Ez a koncert ajánlható minden korosztálynak, de főleg azoknak, akik szerették és szeretik Cseh Tamást, azoknak, akik rajonganak Bereményi Géza egyszer húsba vágó, máskor „aha!” élményt nyújtó felemelő verseiért, írásaiért, és azoknak, akik most ismerkednek ezzel a mély értelmű zenei és szövegvilággal.
A zenekar tagjai: Hrutka Róbert – gitár, Dely Domonkos – ütőhangszerek, vokál, Fehérvári Attila – basszusgitár, Galambos Zoltán – billentyűs hangszerek, Kalmus Felicián – cselló, Markó Ádám – dobok.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.