EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Egyéb Székesfehérvár

Csellófesztivál csodákkal

Németország, Brazília és Chile után Székesfehérváron rendezték meg a 4. Nemzetközi Csellófesztivált, amelyen a mesterkurzusok és a magánórák mellett több koncerttel örvendeztették meg a fehérváriakat a világ minden tájáról érkező tehetséges ifjú csellisták.

A nyitóhangversenyen a Zeneiskola díszterme zsúfolásig megtelt, a folyosón állva is hallgatták a nézők a hangszer dörmögését, brummogását, mormogását, a hangok harmóniáját, a csodát, a zenét. Azután általános és középiskolások előtt mutatkozhattak be a világ tehetségei, egy másik este az Alba Regia Szimfonikus Zenekar segítette a csellistákat nagyszerű hangversenyen, majd igazi kuriózumnak tapsolhattak a jelenlévők: Tóth Péter erre az alkalomra írt művét hallhatták.


A hangverseny második felében a professzorok – Onczay Csaba, Matias de Oliveira Pinto, Marcio Carneiro, Olaf Niessing – három művet, a tehetségekkel kiegészítve még kettőt adtak elő. Szili Gabriella fesztiváligazgató elmondta: a fiataloknak lehetőségük volt arra, hogy neves professzoroktól tanuljanak és a tudásukat megmutassák. Székesfehérvár jó házigazda volt, és reméli, hogy négy év múlva újra itt találkozhatunk.

Shimize Yosuke Japánból az ifjúsági koncerten Fotó: ÖKK, Simon Erika

Szovák Kitti az ifjúsági koncerten Fotó: ÖKK, Simon Erika

Kapcsolódó Cikkek