2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Belföld

Demeter Márta továbbra is titkolózik

Mint arról már korábban beszámoltunk, közérdekű adatigényléssel fordult az Origo Demeter Mártához, annak érdekében, hogy megtudják, kiket foglalkoztat országgyűlési keretéből. Kiderült a politikus a sokadik megkeresésükre sem válaszolt.

November hatodika óta tart levelezésünk Demeter Mártával, az LMP újdonsült kvótatárselnökével, aki többéves szocialista múlttal lépett be a zöld baloldalra. Azt szerettük volna megtudni, hogy kiket és milyen munkakörben foglalkoztat az országgyűlési keretéből – írja az Origo.


A lap beszámolója szerint utolsó válaszában leírta, hogy két főt foglalkoztat az országgyűlési keretéből, akik közül az egyik kommunikációs, a másik külpolitikai tanácsadó.

Dokumentumokat persze nem csatolt a válaszhoz, ezért nem tudtunk megbizonyosodni arról, hogy ez tényleg így van-e vagy csak az exszoci képviselő állítja ezt. Demeter azt is megírta nekünk, hogy munkatársai nem gazdasági társaság tisztviselőjeként vagy alkalmazottjaként, de nem is egyéni vállalkozóként dolgoznak neki. A felületességét többször bizonyító Demeter egy jogszabályra hivatkozik, melynek értelmében a két munkatársa az Országgyűlés Hivatala által finanszírozott személy – írja a lap.


Azt még nem tudni a két tanácsadó neve miért ekkora titok, de fizetésük mindenképpen irigylésre méltó, összesen havi bruttó 1.289.000 forint.

Az ügy külön pikantériája, hogy a társelnök most épp abban a pártban foglal el kiemelkedő helyet, ahol az átláthatóság állítólagos élharcosai ülnek. Kíváncsian várjuk, tud-e a jövőben Demeter ezzel a nézettel azonosulni, hiszen jelenleg ő az LMP egyik vezetője, egyben a titkok nagymestere. Mint ismert, azt sem verte nagy dobra, hogy édesapja a Jobbik tagja, és jó kapcsolatot ápol a kőbányai Jobbikkal, ahol Demeter is indult a 2018-as országgyűlési választáson  – számol be az esetről az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek