2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Debrecen

Digitális világunk

Európa több városát megjárta már a Global Control and Censorship nevet viselő tárlat, amely most a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban látható. 

Az élet valamennyi területének digitalizálása és hálózatba kapcsolódásuk az infoszférában világszerte összeköti egymással az embereket. A kiállítás többek között a globális információáramlást és a tömeges adatszerzést veszi górcső alá.

Debrecen, 2018. november 24.
Látogató a német Christian Sievers Hop3 című alkotásánál a Global Control and Censorship című kiállításon a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban a megnyitó napján, 2018. november 24-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.