EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Egyéb Szekszárd

Díjazták a legjobbakat

November 28-án, a Mecénás Tehetséggondozó Támogatás díjkiosztó ünnepségén díjazta Szekszárd önkormányzata a tanulás, a sport és a művészet terén nemzetközi és országos versenyeken kimagasló eredményt elért diákokat és felkészítő tanáraikat a Babits Mihály Kulturális Központban.

A díjat 21 éve minden évben átadják a város legjobbjainak, tájékoztatott Csillagné Szánthó Polixéna Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Humán Bizottságának elnöke.


Ács Rezső polgármester gratulál a díjazottaknak Fotó: Nagy Nándor

– Huszonegyedik alkalommal került sor a Mecénás Tehetséggondozó Támogatás díjkiosztó ünnepségére. Ezen a napon azok a diákok részesülnek jutalomban, akik a Közlönyben megjelent versenyeken részt vesznek, és ott kiemelkedő helyezéseket érnek el, illetve azok, akik a diákolimpián jó eredményt elérő sportolók. Ennek megfelelően az idei évben összesen 140 tanulót, 13 csoportot és 69 felkészítő tanárt, illetve edzőt díjaztunk. Összesen 3,2 millió forintot osztottunk ki, amely megoszlott a díjazott diákok és a felkészítő tanárok között. természetesen nagyobb összeget a diákok kaptak, ez 2,1 millió forint, s a fennmaradó 1,1 millió forintot a felkészítők között osztottunk szét. Természetesen nagyon szép ünnepség keretében jutalmaztuk a város legjobbjait, az is már hagyománnyá vált, hogy a díjkiosztó gálán mindig az előző évek díjazottjai közül lépnek fel – részletezte Csillagné Szánthó Polixéna.

A díjazottak között 3,2 millió forintot osztottak szét Fotó: Nagy Nándor

Hozzátette, hogy ezt az összeget a díjazottak szabadon felhasználhatják. Erre a díjra minden évben lehetősége van bárkinek pályázni, aki a fent említett versenyeken kiemelkedő teljesítményt érnek el.


– A diákok részéről általában az oktatási intézmények, iskolák nyújtják be a diákok pályázatait, de mindemellett az edzők is jelenthetik a sportolók eredményeit. Elsősorban tehát az iskoláktól várjuk, mert így követhető nyomon, így ellenőrizhető könnyebben. Ezt követően a polgármesteri hivatalban, a humán osztályon összesítjük a beérkezett pályázatokat, amelynek elbírálását a humán bizottság végzi – zárta mondandóját a humán bizottság vezetője.

Idén 140 diákok jutalmaztak Fotó: Nagy Nándor

Az elismeréseket Ács Rezső polgármester és Csillagné Szánthó Polixéna adták át. A díjátadó gálán a hagyományokhoz híven az idei évben is a korábbi díjazottak adtak ünnepi műsort. Idén közreműködött Halasi Lőrincz, Szeri Viktória, Ocsovay Damján, Varga Panna, Endeli Réka, Sági Dóra, Kiss Krisztina, Lovasi Eszter, Mester Zsófia, Orbán Lili, Tamás Réka és Törjék Virág.

Az idén 13 csoport részesült elismerésben Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek