EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Egyéb Szombathely

Díjeső hullott a szombathelyiekre

A Szombathelyi Dobó SE fiataljai, Halász Bence, Gyurátz Réka és Varga Donát is az év atlétája lett, mestereik pedig az Év edzője elismerést vehették át Budapesten.  Az „Év paraatlétája” címet az ugyancsak szombathelyi Ekler Luca kapta.

Halász Bence (középen) edzőivel: Németh Lászlóval és Németh Zsolttal a díjátadón Fotó: atletika.hu

Díjátadó gálaesten köszöntötte a Magyar Atlétikai Szövetség 2018 legjobb atlétáit és edzőiket. Az új Hidegkuti Nándor Stadion rendezvénytermében november végén lebonyolított ünnepi eseményen az „Év férfi atlétája” elismerést az Európa-bajnoki bronzérmes Halász Bence (edzői: Németh László és Németh Zsolt) méltán érdemelte ki.  – Nagyon örültem az elismerésnek, de titkon gondoltam, hogy ez az enyém lehet. Számomra azért is fontos ez a díj, mert így válik elismerté az egész éves teljesítményem, ami további lendületet ad a jövőre nézve – nyilatkozta lapunknak Halász Bence.


Halász Bence az „Év férfi atlétája” Fotó: atletika.hu

Az ,,Év edzője”  címet Németh László és Németh Zsolt (Dobó SE) kapta. A szombathelyi dobók között természetes az optimizmus, amire pillanatnyilag minden okuk meg is van. Halász Bence, Gyurátz Réka, Gergelics Cintia, Rába Dániel, Doma Benedek, Katavics Balázs, Viszkeleti Villő és Vencel, Varga Donát – csak néhány fiatal azok közül, akikre érdemes lesz a jövőben odafigyelni, hiszen utánpótlásszinten már bizonyították kiemelkedő képességeiket. Ők mindannyian a legendás dobópápa, Németh Pál fiai, a Németh testvérek tanítványai.

Az „Év U23 női atlétája” díjat az Eb-elődöntős, többszörös csúcsjavító Kozák Luca (edző: Suba László) és az Eb-kilencedik, utánpótlás-csúcsjavító Gyurátz Réka kapta (edzői: Németh László  és Németh Zsolt). Gyurátz Réka ifjúsági világbajnok, junior-világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstrémes, aki immáron háromszoros felnőtt magyar bajnok is. A Szombathelyi Dobó SE 22 esztendős kiválósága idén új utánpótláscsúcsot ért el, az augusztusi berlini kontinensviadalon pedig a felnőttek között 9. helyezett lett.


Gyurátz Réka teljesítményét is elismerték Fotó: atletika.hu

– Nagyon örültem a díjnak. Ezzel elismerik az ember egész éves munkáját. Pluszöröm, hogy így minden korosztályból van „Év atlétája” címem, hiszen ifjúsági, junior és most már az utánpótlásban is a legjobb tudtam lenni – fogalmazott lapunknak a díjazott.

Az „Év junior férfi atlétája”  díjat az U20-as vb-hetedik helyezett, ugyancsak a Dobó SE színeiben versenyző Varga Donát (edzői: Németh László és Németh Zsolt) vehette át.

Ekler Lucáé az Év Para Atlétája plakett  Fotó: atletika.hu

Az Év Para Atlétája plakettet az Európa-bajnoki arany- és bronzérmet nyert Ekler Luca érdemelte ki (edzői Lengyák György és Szalma László).

Kapcsolódó Cikkek