2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb IX.kerület

Divat és stílus minden szinten

Nagyszerű ruhákat láthattak az érdeklődők (Fotó: Mészáros Gábor/FMKéptár)

A Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium diákjainak kiállításán a divat- és stílustervező, valamint a textilműves diákok legjobb rajzaiból és szakmai munkáiból láthattak ízelítőt az érdeklődők, akik bepillantást nyerhettek az újrahasznosítást is középpontba állító tervezési és kivitelezési feladatok legsikeresebb megoldásaiba.

Ennek kapcsán papírruhák, újrahasznosított pólófonalból horgolt tárolók, kollázsok is láthatók a Mester Galéria és Közösségi Tér december 15-éig látogatható tárlatán.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.