EUR: 322,27 Ft
CHF: 287,27 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Békéscsaba

Drónnal készült képek a Munkácsy múzeumban

A Mi kiállításunk címmel nyílt fotótárlat a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum aulájában. A kiállításon bemutatott alkotások – a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma művészeti tagozatos diákjainak munkái – drónnal készültek.

Ebben az évben az utolsó állomásához érkezett a Munkácsy Mihály Múzeum és a Szent-Györgyi Albert Szakközépiskola művészeti tagozata közötti együttműködés keretében megvalósuló kreatív fotószakkör. A szakkörökön a diákok nemcsak a művészi ábrázolást és a fotótechnikákat sajátíthatták el, hanem az utómunkák különböző fázisaival is megismerkedhettek. A múzeum munkatársai számára öröm volt részt venni ebben a projektben – mondta el a megnyitón Medgyesi Pál, az intézmény igazgatóhelyettese.


Az Én kiállítok, Te kiállítasz… a Mi kiállításunk című projekt öt évvel ezelőtt indult egy infrastrukturális fejlesztéseket támogató pályázat kapcsán. Ez az öt év 128 diák több mint ezer alkotását és öt látványos kiállítását foglalja magában. A kiállításokat a város jellegzetes kulturális helyszínein mutatták be: a gabonamúzeumban, a Csabagyöngye Kulturális Központban és a Békés Megyei Könyvtárban. Ebben az évben a Munkácsy Mihály Múzeum fogadja falai közé az utolsó tárlatot.

Novák Attila vizuálpedagógus-képzőművész arról beszélt a megnyitón, hogy az évek során örömmel vontak be újabb és újabb diákokat a programba. A tanulók több szakról kerültek be, amelyeknek eddig csak kiegészítő eleme volt a fényképezés. Ebben a tanévben már indulhatott kifejezetten ezzel foglalkozó szak is. Idén egy viszonylag új témával, technikával ismerkedtek a fiatalok: drónnal készültek a bemutatott képek.


Az Én kiállítok, Te kiállítasz… a Mi kiállításunk című fotókiállítás a Munkácsy Mihály Múzeum aulájában 2019. január 19-éig tekinthető meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.