EUR: 323,45 Ft
CHF: 290,71 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Zalaegerszeg

Egy mindenkiért, mindenki egyért!

A Road Wanderers-es srácok dolgoznak, családapák, nagypapák, és van bennük valami közös motiváció: a másokért tenni akarás. Megélik a pillanatokat, együtt sírnak, nevetnek, motoroznak, érzékenyen érinti őket egy-egy tragikus sors, és ha segíteni kell, rájuk mindig lehet számítani. Mert hisznek a közösség, a barátság erejében. Sokan nemcsak az utakról ismerik őket, hanem a jótékonysági események nagyköveteként is, a rászorulók kétkerekű őrangyalaként.

A történet az  1990-es években kezdődött, akkoriban rengeteg motoros volt Zalaegerszegen és környékén, ám meghatározó klub csak a sportmotorosoknál működött, ezért úgy döntöttek, hogy alig tíz fővel megalapítják a Road Wanderers Túra Chopper Motoros Klub Egyesületet. A csapat Zala megyében a legrégebb óta működő klub, számos támogatóval. A korosztály vegyes, a legfiatalabb tagjuk 30 éves, a legidősebb 70,  nem felejtik el a feleségeket, gyermekeket, ezért rengeteg családi programot szerveznek közösen. Jelenleg 12 fő a klub magja, az elhivatottságot pedig az is bizonyítja, hogy az alapító tagok közül, öt fő még mindig aktívan jelen van a klub életében. Rendszeresen járnak falunapokra, találkozókra határon belül és külföldön is, sőt saját rendezvényeket is szerveznek. Molnár Edvin elnök szerint, a kezdetben saját szórakozására bandába verődött társaság túllépett önmagán, belső indíttatásból egyre több karitatív feladatot vállaltak fel az évek során, túl azon, hogy egy-egy eseményen látványos jelenlétükkel emelték a színvonalat, vagy vitték egy kört a bátrabbakat. Csak az idei évben  gyűjtöttek a Bogáncs Állatmenhelynek is, beszálltak az Őrvidék Kapuja Motoros Baráti Kör gyűjtésébe, ahová túrát is szerveztek, és több mint ötvenen demonstráltak a jelenlétükkel, „vastestvérként”, valódi közösséget alkotva. Gyűjtést szerveztek Gutorföldén saját rendezvényük keretében, egy leukémiás kisfiúért is, és nemrég adták át egy háromgyermekes nehéz sorsú, gyermekeit egyedül nevelő édesanyának, Ragán Zsuzsának adományaikat. Az anyuka segítségkérését a Zalaegerszegi Televízió Híradójában látták, akiket azért keresett meg, mert elromlott a kazánja, újra nem tellett, ezért fűteni nem tudott. A felhívásra szinte azonnal egy szívvel mozdultak, és a tartós élelmiszer, ruha, játék mellett az édesanya kazánt is kapott, amit egy szintén segítőkész szerelő már be is üzemelt, így a téli hónapokban már nem fognak fázni. Zsuzsa, habár szégyellte, hogy olyan élethelyzetbe került, hogy a nyilvánossághoz fordulva kérnie kellett gyermekei érdekében, nagyon hálás volt a rengeteg támogatásért, amit kapott, de a kazánnak örült a legjobban. Molnár Edvin elnök úgy gondolja, ha minden egyesület, a közösség erejével csak ennyit tenne, hatalmas segítséget jelentene a rászoruló családoknak. Jobb és szebb lenne a világ, sorsok változnának, mosolyok lennének az arcokon, lehetőséget kapnának a családok kilábalni a krízis helyzetből.


A további tervek szerint a Road Wanderers Túra Chopper Motoros Klub Egyesület januárban tartja zártkörű családi programnapját, majd tavasszal két jótékonysági túrát szerveznek, június 8-án pedig mindenkit szeretettel várnak Tófejre a Sportcentrumba, ingyenes családi rendezvényükre, ahol a gyerekekre külön gondoltak. A koncertek mellett túrát is szerveznek a tévétorony érintésével, a nap folyamán befolyt összeget pedig Tófej önkormányzatával együtt, a helyi óvodának ajánlják fel.

Kapcsolódó Cikkek