EUR: 323,44 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Szolnok

Egy pont Berlinből

Múlt szerdán folytatódott a férfi vízilabda Bajnokok Ligája a Szolnoki Dózsa-Közgép számára: a gárdának a német Spandau otthonából kellett volna több pontot is elhozni ahhoz, hogy előkelőbb helyre kerüljön a tabellán.

A berlini találkozó ennek megfelelően ígéretesen is indult: Zalánki Gergő és Dorde Lazic találataival 2-0-ra vezettek a vendégek, ám a Spandau zsinórban három góllal átvette a vezetést, és Zalánki második találata kellett az egyenlítéshez. Ezt követően beindult a szolnokiak szerb légiója: Andrija Prlainovic és Milan Aleksic bombáival újfent elhúztak a Tisza-partiak, ám a túloldalon Dedovic és Strelezkij is pazar napot fogott ki, az ő vezérletükkel zárkóztak fel egy gólra a vendéglátók.


A folytatásban Strelezkij egy fokozattal feljebb kapcsolt, és zsinórban három gólt vágott, ezzel pedig 8-6-ra vezetett a Spandau. A hullámvasút viszont tovább folytatódott, hisz Viktor Rasovic, Kis Gábor és Jansik Dávid góljaival ismételten a Szolnok vezetett, egészen addig, míg a berliniektől Gielen nem egyenlített. A mérkőzés hátralévő részében mindkét együttesnek volt lehetősége belőni a győztes találatot, ám ez egyiküknek sem sikerült, így végül 9-9-cel zárult az összecsapás.

Mindez azt jelenti, hogy négy fordulót követően a Dózsa csupán az ötödik helyen szerénykedik a Bajnokok Ligája B csoportjában négy egységével. A folytatás sajnos még ennél is nehezebbnek ígérkezik, hiszen december 19-én a címvédő görög Olympiakos ellen kellene gyarapítani a pontok számát, igaz, hazai medencében.

Ezúttal Zalánki Gergő (4-es számú sapkában) vette vállára a csapatot, ez pedig most egy pontra volt elegendő

Kapcsolódó Cikkek