2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Miskolc

Eklektikon 2048

A Kánon Főmesterei nem tudják csillapítani a kedélyeket a Galaktikus Irodalomban. Napkelet felől seregek gyűlnek, hogy elpusztítsák a Nyugatot. Babits Mihály és tanítványa, ifjabb Arnóti Dezső fel kell, hogy vegyék a harcot egy minden eddiginél hatalmasabb erővel szemben.

Ám a múlt sebei felszakadnak, s elszámoltatnak a bűnösök… Az Elza-trilógia epikus záródarabja már látható a Miskolci Nemzeti Színházban. Prohászka Fanni (képünkön) Janus Pannonius szerepében lép színre Benkó Bence, Fábián Péter és Zságer-Varga Ákos Eklektikon 2048 című darabjában.

Miskolc, 2018. november 28.
Prohászka Fanni Janus Pannonius szerepében Benkó Bence, Fábián Péter és Zságer-Varga Ákos az Eklektikon 2048 című előadásának próbáján a Miskolci Nemzeti Színházban 2018. november 28-án. Az Elza-trilógia befejező részét Benkó Bence és Fábián Péter rendezésében mutatják be 2018. november 30-án.
MTI/Vajda János

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.