EUR: 320,27 Ft
CHF: 280,14 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Pécs

Ékszerdobozzá változott a Széchenyi tér

Érdemes december 24-éig kilátogatni a Széchenyi térre, hiszen amellett, hogy mindennap hallhatunk térzenét, számos helyen szerveznek programokat. Az ételudvarban felállított Kenderkóc kézműves-foglalkozás és népi játszóház december 15-én és 16-án délelőtt 10 órától várja a legkisebb pécsieket. December 6-án, 9-én és 23-án a délutáni óráktól egy kis karácsonyi állatsimogató is helyet kap a téren. A Mikulással is lehet találkozni Pécsett december 6-án.

December 7-én a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának másfél órás ünnepi zenés programját kár lenne kihagyni, december 9-én 17.30-tól pedig a Pannon Zenebaráti Kör Egy kis pécsi zene című koncertjét láthatjuk (ők december 16-án és 23-án ugyanebben az időpontban újra fellépnek). December 12-én igazi ünnepi zenei különlegesség érkezik a belvárosba, egyenesen a Dél-afrikai Köztársaságból: a Boulevard Harmonists énekegyüttes műsorát a Széchenyi téren (16 órától) és a dzsámiban is (18 órától) lehet meghallgatni. December 15-én a gyerekeknek szól Tamás Éva Játéktára 16 órától. A pécsi ünnepvárás egyik kihagyhatatlan koncertje minden bizonnyal a Művészetek és Irodalom Házában rendezett Szélkiáltó fellépése lesz december 23-án 16 órától. Az adventi programban a hagyományoknak megfelelően szinte naponta lesznek püspökség által szervezett koncertek, a zárókoncertet december 16-án az A Cappella Quinqueecclesiensis adja majd.


A Pécsi Rotary Adventnek köszönhetően pécsi, jól tanuló, de rászoruló általános vagy középiskolás diákok kapnak 100-100 ezer forint értékű ajándékot. A Nádor Szálló ez alkalomból az ország legnagyobb adventi naptárává változik, amelynek ablakai esténként 17 órától egy-egy támogatót és egy gyermek ajándékát tárják fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.