EUR: 334,57 Ft
CHF: 311,43 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb Pécs

Ékszerdobozzá változott a Széchenyi tér

Érdemes december 24-éig kilátogatni a Széchenyi térre, hiszen amellett, hogy mindennap hallhatunk térzenét, számos helyen szerveznek programokat. Az ételudvarban felállított Kenderkóc kézműves-foglalkozás és népi játszóház december 15-én és 16-án délelőtt 10 órától várja a legkisebb pécsieket. December 6-án, 9-én és 23-án a délutáni óráktól egy kis karácsonyi állatsimogató is helyet kap a téren. A Mikulással is lehet találkozni Pécsett december 6-án.

December 7-én a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának másfél órás ünnepi zenés programját kár lenne kihagyni, december 9-én 17.30-tól pedig a Pannon Zenebaráti Kör Egy kis pécsi zene című koncertjét láthatjuk (ők december 16-án és 23-án ugyanebben az időpontban újra fellépnek). December 12-én igazi ünnepi zenei különlegesség érkezik a belvárosba, egyenesen a Dél-afrikai Köztársaságból: a Boulevard Harmonists énekegyüttes műsorát a Széchenyi téren (16 órától) és a dzsámiban is (18 órától) lehet meghallgatni. December 15-én a gyerekeknek szól Tamás Éva Játéktára 16 órától. A pécsi ünnepvárás egyik kihagyhatatlan koncertje minden bizonnyal a Művészetek és Irodalom Házában rendezett Szélkiáltó fellépése lesz december 23-án 16 órától. Az adventi programban a hagyományoknak megfelelően szinte naponta lesznek püspökség által szervezett koncertek, a zárókoncertet december 16-án az A Cappella Quinqueecclesiensis adja majd.


A Pécsi Rotary Adventnek köszönhetően pécsi, jól tanuló, de rászoruló általános vagy középiskolás diákok kapnak 100-100 ezer forint értékű ajándékot. A Nádor Szálló ez alkalomból az ország legnagyobb adventi naptárává változik, amelynek ablakai esténként 17 órától egy-egy támogatót és egy gyermek ajándékát tárják fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.