EUR: 332,75 Ft
CHF: 302,42 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Sport

Elárulta a bíró, hogy mit mondott neki Fury

A döntetlennel záruló Deontay Wilder–Tyson Fury nehézsúlyú világbajnoki ökölvívó mérkőzés bírója, Jack Reiss elárulta, hogy miért engedte tovább bunyózni a 12. menetben padlót fogó brit óriást.

A várakozásoknak megfelelően színvonalas mérkőzést hozott vasárnap hajnalban a Deontay Wilder–Tyson Fury összecsapást. Az amerikai Wilder 9. és a 12. menetben is padlóra küldte ellenfelét, azonban Fury mindkétszer felállt. A második kiütés egyébként brutális volt, Wilder egy jobbegyenes, balhorog kombinációval terítette le Furyt, aki néhány másodpercig eszméletlennek nézett ki, majd egyszer csak kinyitott a szemét és közölte a bíróval, hogy folytatni akarja a küzdelmet. Most Jack Reiss elmondta, hogy miért nem vetett véget az összecsapásnak.


– A mérkőzés egészében figyeltem ezeket a srácokat és azt kell mondjam, hogy a 12. menetben a lelküket is kibokszolták. Rengeteg ütést eresztettek el, azonban ezek nem okoztak komoly károkat. Igaz, mindketten fáradtak voltak az utolsó menetben, de nem sérültek meg. Amikor Wilder bevitte azt a két ütést és láttam, hogy ellenfele padlót fog két dolog szaladt végig az agyamon. Az egyik, hogy meg kell kezdenem a számolást, a másik, hogy nem állíthatom meg a meccset, tudnom kell, milyen állapotban van Fury. Leguggoltam mellé és a kezemmel is mutattam a számokat, hogy biztos eljusson a tudatáig. Számoltam. Négynél grimaszolni kezdett, tehát tudtam, hogy magánál van. Amikor kimondtam, hogy öt a szemei kinyíltak, és felállt. Azt mondta nekem, hogy minden rendben van. Kérdeztem, hogy folytatni akarja és azt válaszolta, hogy igen – elevenítette fel Reiss az eseményeket.

Credit line: Profimedia, Zuma Press – News

Fury a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elárulta, hogy fogalma sincs, hogy tudott felállni és szerinte Isten keze is benne van a dologban. A találkozó végén az egyik bíró 115-111-re Wildert, a másik 114-112-re Furyt látta jobbnak, a harmadik pontozónál pedig 113-113 lett a vége, így a mérkőzés döntetlennel zárult. A döntést egyébként a szakemberek és korábbi, legendás ökölvívók is nevetségesnek nevezték.


Kapcsolódó Cikkek

  • Európa-liga: Barcelonában kezd a Ferencváros

    Európa-liga: Barcelonában kezd a Ferencváros

    A Ferencváros labdarúgócsapata 15 év elteltével szerepelhet ismét a második számú kontinentális kupasorozat csoportkörében: az Európa-liga csütörtöki nyitófordulójában az Espanyol vendége lesz.

  • Góllal debütált Szoboszlai Dominik

    Góllal debütált Szoboszlai Dominik

    Nyolc gólos meccsen debütált a Bajnokok Ligájában a magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik, hiszen a 18 éves futballista csapata, a Red Bull Salzburg 6-2-re győzte le a Genk együttesét.