EUR: 323,80 Ft
CHF: 292,62 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Külföld

Elfogadták a Soros-paktumot az ENSZ-ben

Akár 50 milliónyi illegális migránst legalizálhat az ENSZ-ben elfogadott migrációs csomag, így nem meglepő, hogy többségében a küldő, és nem a befogadóországok írták alá. A szakértő figyelmeztet: a paktum elfogadása azért veszélyes, mert a bevándorláspárti erők mindent bevetnek majd, hogy azokat kötelező jogszabályokká alakítsák.

Szerdán New Yorkban elfogadta az ENSZ közgyűlése az úgynevezett migrációs csomagot, amit sokan csak Soros-paktumként emlegetnek, hiszen a bevándorláspárti milliárdos elképzeléseit tükrözi.


Az Origo felidézi, hogy az AFP  szerint a világon jelenleg 50 millió migráns próbálkozik azzal, hogy illegálisan a törvényeket kikerülve keressen új hazát magának. Az ő törekvéseiket legalizálná a Soros-paktum, ami újabb migrációs hullámokat gerjeszthet.

(MTI/EPA/Reduan)

 

A paktum szerint a bevándorlással mindenki „jól jár”, a migránsok, az őket támogató közösségek és a befogadóországok is. Ezért Sorosék és az ENSZ célja a migráció megkönnyítése.


– Nem történt meglepetés, a világszervezet közgyűlésének  szavazásán, az afrikai, az ázsiai, a latin-amerikai országok és a kis szigetországok támogatták a csomag elfogadását, nyilvánvalóan azért, mert az megfelel az érdekeiknek – emelte ki Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a szavazás után. Hangsúlyozta, 28 EU-tagállamból kilenc elutasította a Soros-paktumot.

Menczer Tamás, a külügyi tárca államtitkára pedig azt emelte ki, hogy a csomag célja, hogy az illegális migrációt legalizálja, és bizonyos szempontból ez olyan, mintha a „betörők oldalára állnának” azokkal szemben, akiknek az otthonába betörtek.

– A magyar kormány álláspontja, hogy a migráció veszélyes, és meg kell állítani – szögezte le.

Soros György (MTI/AP/Francois Mori)

 

– Nem elég, hogy a migrációs szempontból kibocsátó államok akarata érvényesült, de az Európai Unió szintén önmaga ellensége – szögezte le az Origónak Deák Dániel politológus.  Szerinte a paktum ugyan nem kötelező érvényű, az elfogadása hivatkozási alap lehet a bevándorláspárti erőknek arra, hogy mindent megtegyenek a migránsok jogainak elismertetése érdekében.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • 10 éve halt meg a pop királya, Michael Jackson

  10 éve halt meg a pop királya, Michael Jackson

  A pop királya tíz éve, 2009. június 25-én halt meg. Ellentmondásos örökséget hagyott maga után, s miközben 750 millió albumot adott el, pályafutása végén a sajtó már inkább csak különcségeiről, szexuális botrányairól írt, ő pedig a nagy visszatérésről álmodott.

 • A nap képe: Forró a talaj

  A nap képe: Forró a talaj

  A népszokás szerint Szent Iván éjjelén a nyárközépi tűzgyújtás a megtisztulást, a gonosz elűzését és az újjászületést jelképezi.

 • Hatalmasat bakizott a híradós

  Hatalmasat bakizott a híradós

  Az Extra News televízió fiatal híradóshölgye éppen Mohamed Murszi, volt egyiptomi elnök haláláról számolt be, amikor annyira elbambult, hogy a súgógép által adott információk végéről még azt is beolvasta, hogy „Samsung készülékről küldve”.