EUR: 334,57 Ft
CHF: 311,41 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb Szolnok

Elítélték a dohánybolti rablót

Ámokfutásnak vetett véget a rendőrség, amikor tavaly februárban elfogott egy rablót, aki több üzletet is kifosztott Szolnokon. Tettéért a  bíróság busásan „megjutalmazta”.

A fiatalember tavaly február 22-én rablási céllal betört a szolnoki piaccsarnokba. Több üzletbe is megpróbált behatolni, de csak két esetben járt sikerrel, zsákmánya pedig – a bűncselekmény súlyához képest – elég szerény lett: a férfi mindössze egy hatezer forint értékű pénzkazettát, 13 ezer 500 forint készpénzt és egy palack üdítőt vett magához.


A történet főszereplője azonban ennél többre vágyott, és csupán két napot várt a következő „bevetéssel”. Tavaly február 24-én konyhakéssel felszerelkezve ment be Szolnokon egy Konstantin úti dohányboltba, ahol azt a mesét adta elő az eladónak, hogy 18 év után szabadult a börtönből, ahová gyilkosság miatt került, és megöli őt, ha nem adja át neki a mobiltelefonját és a kassza tartalmát. A rabló végül 227 ezer forinttal és a nő 42 ezer forint értékű mobiljával menekült el, azonban a rendőrök csakhamar elkapták és letartóztatták.

A férfi meséjét a börtönviselt múltról végül a Szolnoki Törvényszék váltotta valóra – igaz, csak részben. A bíróság ugyanis a vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás és négyrendbeli, szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt jogerősen hat év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte.

Ezt a dohányboltot rabolta ki a férfi tavaly februárban

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.