2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Szolnok

Elítélték a dohánybolti rablót

Ámokfutásnak vetett véget a rendőrség, amikor tavaly februárban elfogott egy rablót, aki több üzletet is kifosztott Szolnokon. Tettéért a  bíróság busásan „megjutalmazta”.

A fiatalember tavaly február 22-én rablási céllal betört a szolnoki piaccsarnokba. Több üzletbe is megpróbált behatolni, de csak két esetben járt sikerrel, zsákmánya pedig – a bűncselekmény súlyához képest – elég szerény lett: a férfi mindössze egy hatezer forint értékű pénzkazettát, 13 ezer 500 forint készpénzt és egy palack üdítőt vett magához.


A történet főszereplője azonban ennél többre vágyott, és csupán két napot várt a következő „bevetéssel”. Tavaly február 24-én konyhakéssel felszerelkezve ment be Szolnokon egy Konstantin úti dohányboltba, ahol azt a mesét adta elő az eladónak, hogy 18 év után szabadult a börtönből, ahová gyilkosság miatt került, és megöli őt, ha nem adja át neki a mobiltelefonját és a kassza tartalmát. A rabló végül 227 ezer forinttal és a nő 42 ezer forint értékű mobiljával menekült el, azonban a rendőrök csakhamar elkapták és letartóztatták.

A férfi meséjét a börtönviselt múltról végül a Szolnoki Törvényszék váltotta valóra – igaz, csak részben. A bíróság ugyanis a vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás és négyrendbeli, szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt jogerősen hat év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte.

Ezt a dohányboltot rabolta ki a férfi tavaly februárban

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.