EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Eger

Elkészült a minaret

Vigyáznunk kell közös történelmi értékeinkre, ugyanakkor a jövőben számos lehetőség nyílhat az együttműködésre a gazdaság és a kultúra területén – jelentette ki a török vendégek jelenlétében átadott, felújított egri minaret avatásán Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

A felújított egri Minaret
MTI/Komka Péter

Nyitrai Zsolt elmondta: tisztelnünk kell azokat, akik felépítették, és megőrizték számunkra ezt a gyönyörű várost, Eger nem véletlenül a legnépszerűbb, leglátogatottabb vidéki városa Magyarországnak. Őseink kiváló helyen telepedtek le, van hegyvidékünk, gyógyvizünk és szőlőnk is, de hála illeti Szent István királyunkat is, aki megteremtette Egerben a kereszténység erős bástyáját. Az elődök lendületét viszont ma nekünk kell tovább vinnünk, és még jobbá és szebbé tenni Eger városát.


Nyitrai Zsolt szólt arról is, hogy az egri a volt birodalom legészakibb pontján felépített minaret: a régi ellenfelek pedig mára barátokká váltak, akik ma együttműködnek az élet számos területén. A honatya megemlítette azt, hogy a mai Törökország a régió stabil és befolyásos országa, amely erején felül veszi ki részét az illegális migráció elleni küzdelemben, ezért az erőfeszítésért Európának köszönetet kell  mondani az országnak.

Habis László polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: Eger egyik fontos turisztikai látványossága sokévnyi várakozás után teljesen megújult. A műemlék környezetének rendbetételét az önkormányzat vállalta magára, és igényes közterületi burkolatot kapott a minaret közvetlen környezete.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.