EUR: 325,66 Ft
CHF: 299,36 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Belföld

Elkezdődött az Orczy tér felújítási munkálatainak tervezése

Elkezdődött a VIII. kerületi Orczy tér felújítási munkálatainak tervezése, a kivitelezés várhatóan jövő ősszel kezdődik – közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága és a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a fejlesztés első ütemeként idén ősztől jövő tavaszig a BKV Zrt. kivitelezésében megújul a villamospálya a Népszínház utca Dobozi utcai csomópontjától a Fiumei úton az Orczy téri csomópontig, valamint akadálymentesítik a Magdolna utcai és az Orczy téri villamos megállóhelyeket.


A villamospálya után a Fővárosi Önkormányzat és a VIII. kerületi önkormányzat beruházásban a Magdolna és a Dobozi utcában az utat is felújítják – tették hozzá.

A közlemény szerint a fejlesztés során többek között megfelelő városi közlekedési csomópont létesül, javulnak a kerékpáros és gyalogos közlekedési feltételek, nő a zöldfelületek aránya, rendezik a parkolási felületeket és felszámolják a használaton kívüli vágánymaradványokat a Baross utcában.

A fejlesztés tervezett határa a Baross utcában a Kálvária térig, az Orczy úton a Kőris utcáig, a Fiumei úton pedig a Salgótarjáni utcáig tart – tudatták.

Kapcsolódó Cikkek